Ε.Ε. | Χωρίς μάσκα στα αεροδρόμια και τις πτήσεις από τις 16 Μαΐου

11 May 2022, 13:16 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ε.Ε. | Χωρίς μάσκα στα αεροδρόμια και τις πτήσεις από τις 16 Μαΐου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παύει από τις 16 Μαΐου η υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Υπογραμμίζουν, πάντως, ότι η μάσκα είναι από τις πιο αποτελεσματικές προφυλάξεις κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, συστήνοντας μάσκες τύπου FFP2/N95/KN95.

Όπως επισημαίνεται, οι ταξιδιωτικοί φορείς θα πρέπει να ενημερώνουν έγκαιρα τους επιβάτες για τυχόν απαιτούμενα μέτρα κατά του COVID - 19 στα κράτη αναχώρησης και προορισμού. Έτσι, οι αεροπορικές εταιρείες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

O Εκτελεστικός Διευθυντής του EASA Πατρίκ Κι, σε δηλώσεις του είπε ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την εξομάλυνση των αεροπορικών ταξιδιών. Όμως, πρόσθεσε, οι επιβάτες θα πρέπει να σέβονται τους διπλανούς τους. Για παράδειγμα, ένας επιβάτης που βήχει και φτερνίζεται θα πρέπει να σκεφτεί να φορέσει μάσκα προσώπου για να καθησυχάσει όσους κάθονται κοντά.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα