Iκανοποίηση ΙΑΤΑ για την καθυστέρηση έναρξης των 5G υπηρεσιών κοντά σε αεροδρόμια

20 Jan 2022, 12:44 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Iκανοποίηση ΙΑΤΑ για την καθυστέρηση έναρξης των 5G υπηρεσιών κοντά σε αεροδρόμια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, χαιρέτισε την απόφαση των εταιριών ATT και Verizon να καθυστερήσουν το λανσάρισμα της τεχνολογίας C-band 5G κοντά σε αεροδρόμια, χάρη στην κυβέρνηση Μπάιντεν και τις συνεχείς προσπάθειές της να διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες επιβατών και φορτίου δεν θα διακοπούν, όπως τονίζει η Ένωση.

Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή, επισημαίνει η ΙΑΤΑ, είναι μια προσωρινή μόνο λύση και συνεχίζει να είναι απαραίτητο όλοι οι μέτοχοι και ρυθμιστές στο χώρο της αεροπορίας και των τηλεπικοινωνιών, να μοιράζονται τις αναγκαίες τεχνικές πληροφορίες και να συνεργάζονται για την επιτυχή εφαρμογή σχεδίου που θα διασφαλίζει ότι οι τεχνολογίες C-band 5G μπορούν να συνυπάρχουν με ασφάλεια με τη βιομηχανία αερομεταφορών.

Οποιαδήποτε μέτρα περιορισμού για τη διασφάλιση της ασφαλούς πτήσης πρέπει να είναι λειτουργικά βιώσιμα, υπογραμμίζει η ΙΑΤΑ. Για το σκοπό αυτό, καλεί την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) να αναγνωρίσει τις ανάγκες και τις προτάσεις της κοινότητας αεροπορίας στην εφαρμογή του C-band 5G.

Καλεί επίσης την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ να επιταχύνει τη συνεργασία της με την FCC και να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη βιομηχανία και τους κατασκευαστές αεροσκαφών ώστε να επιταχύνει τη βελτίωση των ασφαλών λύσεων εναλλακτικών μέσων συμμόρφωσης (AMOC) για την ελαχιστοποίηση τυχόν διαταραχών που σχετίζονται με το 5G.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα