Επιστολή Air France προς τους επιβάτες: Συνεισφέρετε στο βιώσιμο καύσιμο για ένα πιο βιώσιμο ταξίδι

13 Jan 2022, 13:07 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Επιστολή Air France προς τους επιβάτες: Συνεισφέρετε στο βιώσιμο καύσιμο για ένα πιο βιώσιμο ταξίδι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε επιστολή της προς το επιβατικό κοινό, η αεροπορική εταιρεία Air France κάλεσε τους ταξιδιώτες να συνεισφέρουν στο βιώσιμο καύσιμο για ένα πιο βιώσιμο ταξίδι. Ειδικότερα, στη επιστολή της η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι εδώ και αρκετά χρόνια, έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 και συνεργάζεται με εταίρους του κλάδου για την εξεύρεση λύσεων για την κλιματική κρίση.

Μεταξύ 2005 και 2019, η Air France μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 6%, παρά την αύξηση της κίνησης και πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο εντείνοντας τις ενέργειές της. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, το επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι να επιτύχει μείωση 15% στις εκπομπές CO2 έως το 2030 σε σύγκριση με το 2005, με απώτερο στόχο να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές έως το 2050, ώστε να διατηρηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2°C μέχρι το τέλος του αιώνα.

Επί του παρόντος, η Air France επισημαίνει ότι, το κύριο εργαλείο της για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, είναι η επένδυση σε έναν σύγχρονο, πιο αποδοτικό από άποψη καυσίμου στόλο. Η Air France επενδύει 1 δισ. ευρώ ετησίως στην ανανέωση του στόλου της. Ο δεύτερος μηχανισμός έχει στη διάθεσή της είναι να ενσωματώσει στις πτήσεις της βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα. Πλέον, είναι δυνατή η παραγωγή καυσίμων από χρησιμοποιημένα λάδια και υπολείμματα ξύλου ή γεωργικά απόβλητα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά 75% κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα. Αυτά τα καύσιμα, των οποίων η παραγωγή δεν ανταγωνίζεται τη βιομηχανία τροφίμων, μπορούν να ενσωματωθούν με ασφάλεια χωρίς καμία τροποποίηση στα αεροσκάφη.

Οι διαθέσιμες ποσότητες εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένες και τα αειφόρα αεροπορικά καύσιμα είναι επί του παρόντος 4 έως 8 φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά καύσιμα αεριωθουμένων. Η εμφάνιση μεγάλων εγκαταστάσεων βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία και την Ευρώπη, θα συμβάλει στη μείωση αυτού του κόστους.

Από τις αρχές του 2022, οι γαλλικοί κανονισμοί θα απαιτούν την ενσωμάτωση κατά μέσο όρο 1% Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου στις πτήσεις που αναχωρούν από τη Γαλλία.  Συνεπώς, στην τιμή κάθε εισιτηρίου θα περιλαμβάνεται συνεισφορά «Sustainable Aviation Fuel», από 1 ευρώ έως 4 ευρώ στην θέση Economy και από 1,50 ευρώ έως 12 ευρώ στην καμπίνα Business, ανάλογα με την απόσταση. Χάρη σε αυτή τη συνεισφορά και στην εθελοντική συμμετοχή των εταιρικών πελατών της Air France, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 2022 θα ενσωματωθούν στα αεροσκάφη της πάνω από 15.000 τόνοι βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων, δηλαδή 10 φορές περισσότερο από το προηγούμενο έτος και σημαντικά πέραν της υποχρεωτικής ποσότητας.

Επιπλέον, από τις 13 Ιανουαρίου το επιβατικό κοινό μπορεί να συνεισφέρει οικειοθελώς στην αγορά επιπλέον Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου στον ιστότοπο της εταιρείας, για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του ταξιδιού του. Κάθε ευρώ που θα συνεισφέρουν οι επιβάτες, θα επενδύεται στην αγορά βιώσιμου καυσίμου, ενώ τα μέλη του Προγράμματος  Flying Blue Frequent Flyer θα μπορούν να αγοράσουν με τα μίλια τους βιώσιμο καύσιμο και να κερδίσουν επιπλέον XP, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβασή τους στα διαφορετικά επίπεδα προγράμματος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα