Ryanair: Αν η Lufthansa δεν θέλει πτήσεις-φαντάσματα ας πουλήσει τις θέσεις σε χαμηλούς ναύλους

12 Jan 2022, 15:18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ryanair: Αν η Lufthansa δεν θέλει πτήσεις-φαντάσματα ας πουλήσει τις θέσεις σε χαμηλούς ναύλους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ryanair κάλεσε σήμερα, Τετάρτη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αγνοήσει τους ψευδείς ισχυρισμούς της Lufthansa σχετικά με την πραγματοποίηση «πτήσεων-φαντάσματα» μόνο και μόνο για διατηρήσει τα σλοτ της και να προστατευθεί από τον ανταγωνισμό από τις εταιρίες χαμηλού κόστους.

Η λύση είναι απλή, επισημαίνει η Ryanair. H Lufthansa θα πρέπει να πουλήσει τις θέσεις σε αυτές τις πτήσεις σε χαμηλούς ναύλους και να ανταμείψει τους καταναλωτές της ΕΕ, πολλοί από τους οποίους έχουν χρηματοδοτήσει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ της κρατικής ενίσχυσης που η Lufthansa και οι θυγατρικές της στο Βέλγιο, την Αυστρία και την Ελβετία έχουν ήδη λάβει από τους φορολογούμενους τα τελευταία 2 χρόνια της κρίσης του Covid.

Σύμφωνα με τη Ryanair, η Lufthansa διαμαρτύρεται για «πτήσεις-φαντάσματα», όχι λόγω ανησυχιών για το περιβάλλον, αλλά για να ενισχύσει περαιτέρω το καθεστώς σλοτ με σκοπό να προστατεύσει τα σλοτ της χωρίς να τα χρησιμοποιεί, περιορίζοντας τον ανταγωνισμό και τις επιλογές των καταναλωτών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ryanair, Michael O'Leary, δήλωσε: «Εάν η Lufthansa χρειάζεται πραγματικά να εκτελέσει αυτές τις πτήσεις (απλώς και μόνο για να αποτρέψει την απελευθέρωση αυτών των σλοτ σε ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες), τότε θα πρέπει να της ζητηθεί να πουλήσει αυτές τις θέσεις στο κοινό σε χαμηλούς ναύλους. Το γερμανικό κοινό και το κοινό της ΕΕ έχουν ήδη διασώσει τη Lufthansa με δισεκατομμύρια κρατικές ενισχύσεις προς αυτήν και τις θυγατρικές της Brussels Airlines, Swiss και Austrian, και αντί να εκτελεί κενές πτήσεις μόνο για να μπορεί να «μπλοκάρει» τα slots, θα πρέπει να απελευθερώσει τις θέσεις σε αυτές τις πτήσεις για πώληση σε χαμηλούς ναύλους για να ανταμείψει τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους που την επιδότησαν με δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.

Η Lufthansa λατρεύει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον τη στιγμή που κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τα σλοτ της. Τα σλοτ είναι ο τρόπος με τον οποίο εμποδίζει τον ανταγωνισμό και περιορίζει τις επιλογές σε μεγάλα αεροδρόμια όπως η Φρανκφούρτη, το Zaventem των Βρυξελλών και η Βιέννη, μεταξύ άλλων.

Εάν η Lufthansa δεν θέλει να πραγματοποιεί «πτήσεις-φαντάσματα» για να προστατεύσει τα σλοτ της, τότε ας πουλήσει αυτές τις θέσεις σε χαμηλούς ναύλους και ας βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάκαμψης των αεροπορικών ταξιδιών, μικρών και μεγάλων αποστάσεων από και προς την Ευρώπη».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα