Αλβανία: Κατασκευή νέου διεθνούς αεροδρομίου

06 Dec 2021, 15:11 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αλβανία: Κατασκευή νέου διεθνούς αεροδρομίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την κατασκευή του τρίτου πολιτικού αεροδρομίου της Αλβανίας σχεδιάζει διεθνής κοινοπραξία στην οποία μετέχουν η Ελβετική Kosovar Mabatex Group με έδρα το Λουγκάνο και η τουρκική YDA Group.

Την κατασκευή του Vlora International Airport ανακοίνωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Edi Rama.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Vlora και θα προσφέρει τις πρώτες υπερατλαντικές πτήσεις από την Αλβανία, προάγοντας την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, ιδιαίτερα στις νότιες ακτές της. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διευθυντών  του αεροδρομίου, Valon Luka, η κατασκευή του αεροδρομίου είναι μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι το νέο αεροδρόμιο θα φέρει και επενδύσεις από πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες με ενδιαφέρον για κατασκευή resort στις παράκτιες περιοχές.

Η πρώτη φάση κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2025.

Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του αεροδρομίου, επιφάνειας 34.000 τ.μ. και δυναμικότητας 3 εκατ. επιβατών ετησίως, 24 θέσεων αεροσκαφών και 3.200 μέτρων αεροδιαδρόμου, αναμένεται να ανέλθει σε 104 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία διαχείρισης θα είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Μονάχου, θυγατρική της Munich Airport που ιδρύθηκε το 2017 και θα έχει συμβόλαιο 35 ετών.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα