ΙΑΤΑ: Απλοποίηση των κανονισμών κατά του κορωνοϊού στα ταξίδια παγκοσμίως

24 Nov 2021, 12:30 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΙΑΤΑ: Απλοποίηση των κανονισμών κατά του κορωνοϊού στα ταξίδια παγκοσμίως

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, καλεί τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να αφαιρέσουν όλα τα ταξιδιωτικά εμπόδια για τον κορωνοϊό, όπως η καραντίνα και τα τεστ, για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ως ένα μεγάλο βήμα προς την ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών.

Η ένωση δημιούργησε ένα «αποτύπωμα» για να απλοποιήσει τα αεροπορικά ταξίδια, το οποίο επιτρέπει τα ταξίδια χωρίς καραντίνας για τους μη εμβολιασμένους επιβάτες εφόσον έχουν αρνητικό τεστ πλευρικής ροής προ αναχώρησης.

Η ΙΑΤΑ καλεί επίσης για τη χρήση ψηφιακών λύσεων για την επεξεργασία των στοιχείων υγείας των επιβατών και για μέτρα που θα είναι αναλογικά με τα επίπεδα κινδύνου σε μια συνεχή διαδικασία επανεξέτασής τους.

Το «αποτύπωμα» σχεδιάστηκε για να προσφέρει στις κυβερνήσεις καλές πρακτικές και μέσα στους ερχόμενους μήνες, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, κ. Conrad Clifford, χρειάζεται να μεταφερθούμε από το μεμονωμένο άνοιγμα συνόρων στην αποκατάσταση του παγκόσμιου δικτύου αερομεταφορών που θα συνδέσει και πάλι τις κοινότητες και θα διευκολύνει την οικονομική ανάκαμψη.

Για το σκοπό αυτό, χρειάζεται να υπάρξει προσοχή στη λεπτομέρεια όσον αφορά την απλοποίηση, την πρακτικότητα και την προβλεψιμότητα, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα, με πάνω από 100.000 μέτρα για τον κορωνοϊό από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο κ. Clifford.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα