Virgin Atlantic: Πληρότητα 60-70% στις πτήσεις Ην. Βασίλειο - ΗΠΑ μέχρι τα Χριστούγεννα

23 Nov 2021, 10:33 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Virgin Atlantic: Πληρότητα 60-70% στις πτήσεις Ην. Βασίλειο - ΗΠΑ μέχρι τα Χριστούγεννα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πληρότητα από 60% έως 70% αναμένει ο επικεφαλής της Virgin Atlantic, Shai Weiss, στις υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ην. Βασιλείου τις εβδομάδες που προηγούνται των Χριστουγέννων.

Σε τοποθέτησή του στο συνέδριο Airlines UK, ο κ. Weiss δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρία δεν έχει μεγάλο ποσοστό κρατήσεων τρεις έως έξι μήνες πριν το ταξίδι, όμως αναμένει ότι τα δρομολόγια από το Ην. Βασίλειο προς τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη καθώς μεγάλα τμήματα της Ασίας συνεχίζουν να έχουν αυστηρούς περιορισμούς.

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τους περιορισμούς εισόδου για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες πολλών χωρών το Νοέμβριο, ανοίγοντας τα σύνορά τους έπειτα από περισσότερους από 18 μήνες.

Η Virgin Atlantic, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson, ανήκει κατά το 51% στον όμιλο Virgin και το υπόλοιπο ελέγχεται από τη Delta Air Lines.

Η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να συγκεντρώσει ρευστότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να επιβιώσει, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας διάσωσης ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό προκειμένου να μειώσει τα κόστη.

Οι αεροπορικές εταιρίες αρχίζουν σταδιακά να προσθέτουν πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπη, ωστόσο η Ασία δεν αναμένεται να ανοίξει σε διεθνή κλίμακα πριν το 2022.

Οι μακρινές πτήσεις στις οποίες ειδικεύεται η Virgin Atlantic έχουν γίνει πολύ λιγότερο δημοφιλείς από τα κοντινά δρομολόγια λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Richard Branson και η Delta συζητούν για περαιτέρω αύξηση κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. λιρών, έπειτα από το ναυάγιο με την αρχική δημόσια προσφορά λόγω αβεβαιότητας των συνθηκών αγοράς.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα