Ην. Βασίλειο: Περαιτέρω ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στις πτήσεις το τέταρτο τρίμηνο

22 Nov 2021, 12:54 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ην. Βασίλειο: Περαιτέρω ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στις πτήσεις το τέταρτο τρίμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η επιβατική κίνηση (εισερχόμενη και εξερχόμενη) στο Ην. Βασίλειο την περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021 παρουσίασε μείωση 72% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, προ πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας, CAA.

Ωστόσο, μετά το σταθερό άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών αναψυχής και τη πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, οι προοπτικές στα διεθνή ταξίδια των Βρετανών είναι θετικές, επισημαίνει η CAA, «βλέποντας» περαιτέρω ανάκαμψη του αριθμού πτήσεων και της επιβατικής κίνησης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, καταγράφηκαν 24,8 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου, έναντι 6,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Πραγματοποιήθηκαν 286.842 πτήσεις, έναντι 126.138 κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Τα στατιστικά τρίτου τριμήνου παρουσίασαν ανάκαμψη λόγω της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών. Τον Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες του Ην. Βασιλείου δεν θα χρειαζόταν πια να απομονώνονται για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους από πορτοκαλί χώρες, κάτι που οδήγησε σε άμεση αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά τις τελευταίες εβδομάδες της υψηλής σεζόν του καλοκαιριού.

Οι καθυστερήσεις πτήσεων μειώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, με μέση ώρα αναμονής τα οκτώ λεπτά έναντι έξι λεπτών του δεύτερου τρμήνου του 2021.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα