Πτήσεις: Γιατί το καλό ντύσιμο δεν θα σας δώσει ποτέ δωρεάν αναβάθμιση θέσης - Τι πρέπει να κάνετε

13 Oct 2021, 15:27 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Πτήσεις: Γιατί το καλό ντύσιμο δεν θα σας δώσει ποτέ δωρεάν αναβάθμιση θέσης - Τι πρέπει να κάνετε

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας συχνός ταξιδιώτης κατέρριψε το μύθο ότι εάν ντυθείτε επισήμως θα λάβετε δωρεάν αναβάθμιση θέσης.

Ο Immanuel Debeer, ο οποίος συχνά γράφει έξυπνες ιδέες για τις πτήσεις στο λογαριασμό του στο Instagram, επικαλούμενος δημοσίευση άλλου χρήστη που υποστήριζε ότι εάν κάποιος φορέσει ρούχα, θα έχει δωρεάν αναβάθμιση θέσης, απέρριψε τη σκέψη αυτή.

Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα TripSavvy, «Η αλήθεια είναι η εξής. Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ένα άμεσο σύστημα για την αναβάθμιση θέσης το οποίος δεν σχετίζεται με το τι φορά ο ταξιδιώτης. Κάθε αεροπορική εταιρία διαθέτει τη δική της ιεραρχία όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, όμως οι περισσότερες ακολουθούν τον ίδιο γενικό κανόνα: Όπως είναι φυσικό, οι πελάτες προηγούνται. Εάν θέλετε να αποκτήσετε μια θέση premium με έκπτωση, μπορείτε να τη ζητήσετε κατά το τσεκ ιν. Κάποιες φορές, και εάν υπάρχουν κενές θέσεις στη καμπίνα, μπορεί να σας προσφερθεί αναβάθμιση έναντι μερικών εκατοντάδων δολαρίων. Όμως, ακόμα και αν είστε ντυμένοι επισήμως, δεν θα λάβετε δωρεάν αναβάθμιση στο τσεκ ιν».

Υπάρχει άλλος ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να λάβετε αναβάθμιση στην πρώτη θέση εάν ταξιδεύετε στην οικονομική: εάν η θέση σας είναι σπασμένη.

Η ιστοσελίδα Life Hacker αναφέρει: «Έχω ταξιδέψει με μερικές «γεμάτες» πτήσεις όπου οι επιβάτες είχαν σπάσει το κάθισμα και μεταφέρθηκαν στην πρώτη θέση ή σε  business καθώς ήταν οι μοναδικές που απέμειναν κενές».

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σπάσετε το κάθισμα επίτηδες, καθώς θεωρείται ποινικό αδίκημα και μπορεί να οδηγήσει στο να χάσετε την πτήση ή και σε πλήρη απαγόρευσή σας από τον αερομεταφορέα.

Επιπλέον, αεροσυνοδός της British Airways εξηγεί ότι το διαδικτυακό τσεκ ιν εκμηδενίζει τις πιθανότητες για δωρεάν αναβάθμιση θέσης, καθώς αυτή είναι πιο πιθανό να προσφερθεί κατά το τσεκ ιν στην πύλη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα