Aegean: Επαναφορά αεροπορικών συνδέσεων με τις πρώην Γιουγκοσλαβικές αγορές

11 Oct 2021, 14:54 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Aegean: Επαναφορά αεροπορικών συνδέσεων με τις πρώην Γιουγκοσλαβικές αγορές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Aegean Airlines διευρύνει τις συνδέσεις της με τις πρώην Γιουγκοσλαβικές αγορές το καλοκαίρι του 2022 με την επαναφορά πτήσεων που σταμάτησαν το 2020 λόγω της πανδημίας, ενώ θα προσφέρει και μια νέα σύνδεση. Ωστόσο, η συχνότητα των πτήσεων θα είναι μικρότερη σε σχέση με την εποχή προ πανδημίας.

Ο αερομεταφορέας αποκαθιστά τις συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και Ζάγκρεμπ με εποχιακές πτήσεις που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Οκτωβρίου του 2022. Οι πτήσεις θα έχουν συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο με αεροσκάφη Airbus A320 και A320neo. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 34 πτήσεις μεταξύ των 2 πόλεων το 2022, με ανταγωνιστή την Croatia Airlines η οποία πραγματοποιεί εποχιακές πτήσεις μέσω Ντουμπρόβνικ.

Έπειτα από 2 χρόνια, η Aegean αποκαθιστά επίσης τη σύνδεση Αθήνα – Ποντγκόριτσα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 11 Μαϊου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της Olympic Air και συνολικά θα πραγματοποιήσει 49 πτήσεις.

Η εταιρία εισάγει επίσης το νέο δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ντουμπρόβνικ, με συχνότητα 3 φορές την βδομάδα, από την 1η Ιουνίου έως τα τέλη της καλοκαιρινής σεζόν του 2022, όμως με μείωση της συχνότητας πτήσεων σε 2 την εβδομάδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι πτήσεις θα συμπληρώνουν τις υπάρχουσες εποχιακές από την Αθήνα με συχνότητα έως 4 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφη A320 και A320neo.

Η περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι σημαντική για την Aegean Airlines και η ζήτηση για αυτά τα δρομολόγια παραμένει υψηλή, επισημαίνει η αεροπορική εταιρία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα