European Cirrus Rally 2021: Άφιξη ελαφρών αεροσκαφών αεροπορικού τουρισμού

11 Oct 2021, 13:33 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

European Cirrus Rally 2021: Άφιξη ελαφρών αεροσκαφών αεροπορικού τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τo EUROPEAN CIRRUS RALLY 2021 που συνδιοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) μαζί με τη Γερμανική Pilotravels και τη Cirrus Γερμανίας, στο πλαίσιο της διάδοσης του Αεροπορικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Η ανωτέρω εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του Δήμου ΣύρουΕρμούπολης, του Δήμου Μεγίστης και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Έντεκα (11) ιδιωτικά αεροπλάνα, εκ των οποίων 8 τύπου Cirrus SR22, αφίχθησαν στην χώρα μας από τη κεντρική Ευρώπη, ως μέρος ενός πτητικού ράλι που ξεκίνησε από το Βερολίνο και κατέληξε στο Καστελόριζο. Η ιδέα της επιλογής του ακριτικού Καστελορίζου, ως εξωτικός, εναλλακτικός αεροπορικός προορισμός της Μεσογείου, προωθήθηκε από τον Δρ. Χρήστο Λεοντόπουλο της ΠΕΠ, σε συνεννόηση με την
ομάδα των επισκεπτόμενων αεροσκαφών.
Τα τεχνολογικά προηγμένα αεροσκάφη τύπου Cirrus είναι πιστοποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη, και τα μόνα που διαθέτουν ως standard εξοπλισμό, βαλλιστικό αλεξίπτωτο για κάθετη προσγείωση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά αεροπορικά συστήματα ασφαλείας που έχει ανακαλυφθεί στον αιώνα μας και που έχει αποδειχτεί ότι σώζει ζωές.
Η διαδρομή του πτητικού ράλι ξεκίνησε από τη Γερμανία και συνέχισε Σλοβακία-Βουλγαρία-Ελλάδα-Μαυροβούνιο-Σλοβενία με επιστροφή στη Γερμανία. Επι ελληνικού εδάφους τα επισκεπτόμενα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στα Ιωάννινα, τη Σύρο, και το Καστελόριζο, ενώ οι 30 αεροπεριηγητές διέμειναν σε πολυτελή ξενοδοχεία.
Τόσο ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης με τον αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουταβά, όσο και οι επιχειρηματίες της Σύρου, έδειξαν το φιλόξενο πρόσωπο του νησιού, κάνοντας πιο ευχάριστη την υποδοχή των πληρωμάτων στο τέρμιναλ του αεροδρομίου την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, με τοπικά προϊόντα και μπύρες. Κάτοικοι της Ερμούπολης, καθώς και μαθητές σχολείου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, να φωτογραφηθούν αλλά και να πληροφορηθούν για τα συστήματα των αεροσκαφών και τις δυνατότητες αυτών, ως μέσα μεταφοράς αεροπορικού τουρισμού.
Κατά την άφιξη των 11 αεροσκαφών στο Καστελόριζο, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ο Δήμος Μεγίστης με τον αντιδήμαρχο Ευστράτιο Αμύγδαλο αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, ετοίμασαν θερμή υποδοχή με τοπικά εδέσματα.
Στην επιτυχία τις Αεροπορικής εκδήλωσης συνετέλεσε τα μέγιστα ο διοικητής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κύριος Γεώργιος Δριτσάκος, ο οποίος σχεδίασε και μερίμνησε για τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πληρωμάτων από το Καστελόριζο, ενώ παρευρέθηκε προσωπικά στον εν λόγω αερολιμένα για τον σχετικό συντονισμό.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΠ κ. Γεώργιος Τσιπριάνης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανοίγουμε το δρόμο για τον αεροπορικό τουρισμό, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και τα προβλήματα, κάνοντας τη χώρα πιο ελκυστική στους Ευρωπαίους αεροπεριηγητές».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα