Η Κομισιόν ενέκρινε την γερμανική κρατική ενίσχυση στην Condor

28 Jul 2021, 13:44 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Η Κομισιόν ενέκρινε την γερμανική κρατική ενίσχυση στην Condor

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε χθες 17 Ιουλίου ότι το κρατικό πακέτο βοήθειας από τη Γερμανία υπέρ της αεροπορικής εταιρείας Condor είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η έγκριση του πακέτου ενίσχυσης, βάσει τριών ξεχωριστών αποφάσεων της Επιτροπής, αφορά δύο μέτρα για την αποζημίωση της Condor για ζημίες που υπέστη εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, συνολικής αξίας 204,1 εκατομμυρίων ευρώ και 321,2 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ώστε να γίνει ξανά βιώσιμη.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Margrethe Vestager , υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: « Ο τομέας της αεροπορίας έχει πληγεί ιδιαίτερα από τους διάφορους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είναι απαραίτητοι για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Τα μέτρα που εγκρίναμε σήμερα θα επιτρέψουν στη γερμανική κυβέρνηση να αποζημιώσει τον Condor για ζημίες που υπέστη άμεσα λόγω τέτοιων περιορισμών. Ταυτόχρονα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Condor, το οποίο επίσης εγκρίναμε σήμερα, θα διασφαλίσει την πορεία της αεροπορικής εταιρείας προς τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα".

Η Condor, γερμανική εταιρεία τσάρτερ, εξυπηρετεί τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικά γραφεία από γερμανικά αεροδρόμια σε 126 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα