SunExpress: 23 νέες συνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης το καλοκαίρι

26 Feb 2021, 09:00 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

SunExpress: 23 νέες συνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επέκταση του δικτύου των πτήσεών της με 23 νέες συνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης ξεκινά η αεροπορική εταιρεία SunExpress.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Sun Express κ. Max Kownatzki, το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης, τόσο λόγω της ευρύτητας των εμβολιασμών, όσο και της εύκολης πρόσβασης στα τεστ κορωνοϊού. Όπως επεσήμανε ο κ. Kownatzki , τα δύο αυτά στοιχεία που  θα αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του τουρισμού κατά την προσεχή περίοδο των διακοπών.

Αναλυτικά, μεταξύ των νέων συνδέσεων, περιλαμβάνονται 8 προορισμοί με αφετηρία την Αττάλεια και τη Σμύρνη, ενώ 9 από τις νέες διεθνείς πτήσεις θα εκτελούνται από τον κύριο κόμβο της Αττάλειας. Τρεις από τις διαδρομές αυτές θα συνδέσουν την Αττάλεια με το Κισινάου της Μολδαβίας, τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας και τη Σόφια της Βουλγαρίας. Η SunExpress θα προσφέρει επίσης τέσσερις νέες διεθνείς πτήσεις από τη Σμύρνη.

Επιπλέον, εκτός από την Αττάλεια και τη Σμύρνη, η SunExpress, η οποία συνδέει 15 πόλεις της Ανατολίας, μεταξύ των οποίων το Bodrum και το Dalaman με απευθείας πτήσεις προς πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, θα αρχίσει να εκτελεί πτήσεις σε 7 νέες διαδρομές από 5 διαφορετικές πόλεις της Ανατολίας κατά τη θερινή περίοδο του 2021.

Συνολικά, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2021, θα προσφέρει σχεδόν 6 εκατ. θέσεις σε διεθνή δρομολόγια και 1,8 εκατ. θέσεις σε δρομολόγια εσωτερικού.

Σημειώνεται ότι η  SunExpress είναι κοινή επιχείρηση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa και της Turkish Airlines και εκτελεί απευθείας πτήσεις από την Τουρκία σε 27 χώρες και 52 προορισμούς.  

Πέρυσι, η SunExpress δήλωσε ότι θα τερματίσει τις πτητικές δραστηριότητες της SunExpress Deutschland GmbH και θα εκκαθαρίσει τη γερμανική μονάδα της στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής για την εστίαση στον τουρκικό τουρισμό, η οποία καλείται  να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού.

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα