Χιλιάδες Βρετανοί θα αποκτήσουν διαβατήρια υγείας στο πλαίσιο πιλοτικού σχεδίου

13 Jan 2021, 13:50 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Χιλιάδες Βρετανοί θα αποκτήσουν διαβατήρια υγείας στο πλαίσιο πιλοτικού σχεδίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χιλιάδες Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό θα αποκτήσουν διαβατήρια υγείας στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση.

Το διαβατήριο δημιουργήθηκε από την εταιρία βιομετρικών στοιχείων iProov και την εταιρία διαδικτυακής ασφάλειας Mvine και θα εκδοθεί στη μορφή μιας δωρεάν εφαρμογής επιτρέποντας στους χρήστες να αποδεικνύουν με ψηφιακά μέσα τον εμβολιασμό τους.

Ο πιλότος θα εποπτεύεται από δύο διευθυντές δημόσιας υγείας των τοπικών αρχών και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο, ωστόσο οι περιοχές δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Μέχρι σήμερα, η Βρετανική κυβέρνηση έχει εκφράσει αντικρουόμενες απόψεις στη χρήση των διαβατηρίων εμβολιασμού. Το Δεκέμβριο, ο βρετανός υπουργός της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Michael Gove, είχε δηλώσει ότι δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό όμως ο υπουργός που επιβλέπει την κυκλοφορία των εμβολίων, Nadhim Zahawi, δήλωσε ότι εξετάζεται η αξιοποίησή τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Οι αεροπορικές εταιρίες nited Airlines, Virgin Atlantic, Swiss International AirLines και JetBlue έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν να προσφέρουν ένα σύστημα διαβατηρίων υγείας στους πελάτες τους αυτή τη χρονιά. Η μητρική της British Airways, IAG, επεξεργάζεται το δικό της διαβατήριο υγείας το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί στις αρχές της χρονιάς.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα