Condor: Διαμαρτυρίες για την απόφαση της Lufthansa να καταγγείλει τη συμφωνία πτήσεων τροφοδοσίας

12 Jan 2021, 14:50 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Condor: Διαμαρτυρίες για την απόφαση της Lufthansa να καταγγείλει τη συμφωνία πτήσεων τροφοδοσίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αεροπορική εταιρία Condor εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για την απόφαση της Lufthansa να καταγγείλει τη συμφωνία για πτήσεις τροφοδοσίας το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρία υπέβαλε καταγγελία στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ κατηγορώντας τη Lufthansa για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της.

«Αυτό το βήμα κατέστη απαραίτητο επειδή η Lufthansa συνέχισε την στρατηγική ευρείας κατάχρησης εκμεταλλευόμενη τη μονοπωλιακή της θέση στην εγχώρια κυκλοφορία στη Γερμανία και τη δεσπόζουσα θέση της στην ευρωπαϊκή κυκλοφορία», δήλωσε εκπρόσωπος της Condor στη Handelsblatt.

Όπως έγινε γνωστό στις αρχές Δεκεμβρίου, η Lufthansa είχε καταγγείλει από τον Ιούνιο του 2021 την Ειδική Συμφωνία αποκαλούμενη ως «Special Pro Rate Agreement» με την Condor. Αυτή η εμπορική συμφωνία επιτρέπει στην αεροπορική εταιρεία να εμπορεύεται πτήσεις τροφοδοσίας LH μέσα από τα δικά της κανάλια πωλήσεων προσφέροντας έτσι απευθείας δρομολόγια.

Κατά συνέπεια, η Condor μπορεί να εξασφαλίσει δυνατότητες σε σταθερές τιμές, κάτι που είναι σημαντικό για τους τουρ οπερέιτορ και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, προκειμένου να διαθέσουν πλήρη πακέτα διακοπών στην αγορά σε πρώιμο στάδιο. Επιπλέον, η Lufthansa πρέπει να ορίσει πτήσεις αντικατάστασης σε περίπτωση καθυστέρησης των τροφοδοτών.

Για να καλύψει τις δικές της πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, η Condor εξαρτάται από το πυκνό δίκτυο τροφοδοτών του ηγέτη της αγοράς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα επηρεαστεί σοβαρά εάν η Lufthansa επιβάλει την καταγγελία της συμφωνίας.

Η Lufthansa ίσως επιδιώκει να προωθήσει με αυτό τον τρόπο τις δικές της τουριστικές φιλοδοξίες. Όπως είναι γνωστό, ο όμιλος θέλει να διευρύνει σημαντικά τον τομέα αναψυχής στο πλαίσιο του κόνσεπτ "Ocean", με τη θυγατρική της Eurowings να παίζει κεντρικό ρόλο.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα