EasyJet: Νέο πενταετές δάνειο ύψους 1,87 δισ. δολαρίων με κρατική εγγύηση

11 Jan 2021, 13:57 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

EasyJet: Νέο πενταετές δάνειο ύψους 1,87 δισ. δολαρίων με κρατική εγγύηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H easyJet ενίσχυσε τη ρευστότητά της με πενταετές δάνειο ύψους 1,87 δις. δολαρίων, με τη στήριξη μερικής εγγύησης της Βρετανίας.

Η εταιρία ευελπιστούσε να επιστρέψει στην ανάκαμψη αυτή την Άνοιξη,  όμως μετά το locdown στη μεγαλύτερη αγορά της, τη Βρετανία, οι πτήσεις αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μερικούς ακόμα μήνες.

Σύμφωνα με την EasyJet, το νέο δάνειο βελτίωσε το προφίλ λήξης χρέους της και σκοπεύει να αποπληρώσει και να ακυρώσει την πλήρη ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση των 500 εκατ. δολαρίων και το μακροπρόθεσμο δανεισμό 400 εκατ. λιρών κατά το πρώτο τρίμηνο.

Στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει των προκλήσεων της πανδημίας, μέχρι στιγμής, έχει απολύσει 4.500 άτομα από το προσωπικό της, έχει ζητήσει ρευστότητα από τους μετόχους της και έχει πουλήσει δεκάδες αεροσκάφη ενώ δεν αποκλείει περαιτέρω περικοπές.

Το δάνειο των 1,87 δις. δολαρίων υπεγράφη από μια κοινοπραξία τραπεζών και έχει τη στήριξη εγγυήσεων που παρέχει σχέδιο του κυβερνητικού οργανισμού UK Export Finance, το οποίο περιλαμβάνει περιορισμούς για μελλοντικές πληρωμές μερισμάτων.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα