Κρατική ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ στη Fraport Σλοβενίας

09 Jan 2021, 12:01 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κρατική ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ στη Fraport Σλοβενίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η σλοβενική κυβέρνηση ενέκρινε κρατική ενίσχυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στη Fraport Slovenija (αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας).

Το ποσό αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της εκτιμώμενης ζημίας λόγω της πανδημίας. Το Ljubljana Jože Pučnik Airport είναι το κεντρικό διεθνές αεροδρόμιο της Σλοβενίας και θεωρείται υποδομή εθνικής σημασίας όπως σημειώνει η σλοβενική κυβέρνηση. Το 97% των συνολικών αεροπορικών επιβατών στην Σλοβενία περνά από αυτό το αεροδρόμιο. Εξαιτίας της πανδημίας και του καταστροφικού αντίκτυπου της στα αεροπορικά ταξίδια, η Fraport Slovenija υπολογίζεται ότι υπέστη ζημία ύψους 15,26 εκατ. ευρώ το 2020.

Η Fraport Slovenija εκτιμά ότι ο αριθμός των επιβατών υποχώρησε κατά περίπου 80%. Η εταιρεία μειώνει το λειτουργικό της κόστος και η κρατική ενίσχυση θα αποτελέσει το κλειδί για την διάσωσή της. Τα κεφάλαια θα παρέχουν ρευστότητα και θα καλύψουν τα τρέχοντα κόστη, και τις επείγουσες επενδύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020 η εναέρια μετακίνηση επιβατών στο Αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα έφθασε σε 267.000 άτομα ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει το 18,5% των επιβατών της ίδιας περιόδου το 2019.Το αεροδρόμιο μετέφερε περίπου 7.600 τόνους αγαθών το 9μηνο του 2020, καταγράφοντας μείωση 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα