Βρετανία: Ένας στους τρεις ταξιδιώτες θα πληρώσει για το τεστ ώστε να μειωθεί η καραντίνα

25 Nov 2020, 13:02 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Ένας στους τρεις ταξιδιώτες θα πληρώσει για το τεστ ώστε να μειωθεί η καραντίνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας στους τρεις Βρετανούς θα πλήρωνε για τεστ κορωνοϊού προκειμένου να συντομεύσει την περίοδο καραντίνας.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Skyscanner, σε σχέση με το πώς νιώθουν για τα νέα μέτρα στη Βρετανία και τον αντίκτυπο που θα έχουν στον ταξιδιωτικό τους προγραμματισμό. 

Ειδικότερα, το 35% δήλωσε ότι προτίθεται να καταβάλλει έως 150 λίρες για ένα τεστ εάν αυτό σημαίνει ότι θα περιοριστούν οι ημέρες καραντίνας στο μισό.

Όπως είδαμε και με τα νέα για το εμβόλιο και το θετικό αντίκτυπο που είχε στις ταξιδιωτικές κρατήσεις, υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για διακοπές μετά το Βρετανικό lockdown και ο κόσμος επιθυμεί να ταξιδέψει και να εξερευνήσει προορισμούς αμέσως μόλις μπορέσει και είναι ασφαλές να το κάνει, δήλωσε η διευθύντρια brand της Skyscanner, Jo McClintock.

Εάν το ποσοστό του χρόνου που είναι αναγκασμένοι να περάσουν στην καραντίνα, κατά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο, μειωθεί σημαντικά, θα περιμέναμε άμεσο αντίκτυπο στην ταξιδιωτική εμπιστοσύνη έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση των αναζητήσεων και των κρατήσεων, τόνισε.

Ενώ τα νέα για το εμβόλιο είχε θετικό αντίκτυπο στις κρατήσεις, οι ταξιδιώτες φαίνεται ότι συνεχίζουν να ανησυχούν για τα ταξίδια. Εκτός από την ευελιξία σχετικά με τους προορισμούς, βλέπουμε όλο και συχνότερα ταξιδιώτες που περιμένουν να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή και προτιμούν ευέλικτες επιλογές εισιτηρίων προκειμένου να συνεχίσουν να ταξιδεύουν με ήρεμο μυαλό στις τρέχουσες συνθήκες, είπε η κ. McClintock.

Το νέο κόνσεπτ της Βρετανίας "Test for Release" θα ισχύσει από τις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο δημοσιεύματα στη χώρα αναφέρουν οτι θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από όσους φτάνουν στη χώρα από τις 10 Δεκεμβρίου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα