Qantas: Μόνο με εμβόλιο οι διεθνείς πτήσεις

24 Nov 2020, 10:30 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Qantas: Μόνο με εμβόλιο οι διεθνείς πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού όταν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία θα δέχεται διεθνείς επιβάτες στις πτήσεις του ο εθνικός αερομεταφορέας Qantas της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας  κ. Alan Joyce, οι όροι και οι προϋποθέσεις του αερομεταφορέα θα ενημερωθούν σχετικά με την ανωτέρω προϋπόθεση και τις απαραίτητες διαδικασίες που θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα. Ειδικότερα, ο κ. Joyce δήλωσε στα ξένα μέσα ότι η αεροπορική εταιρεία εξετάζει το πώς μπορεί να ενσωματώσει στη λειτουργία της το ηλεκτρονικό διαβατήριο εμβολιασμού, το οποίο θα είναι απαραίτητο για τους διεθνείς ταξιδιώτες, είτε κατά την είσοδό τους είτε κατά την έξοδό τους από τη χώρα. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas επεσήμανε ότι θα πρέπει μεταξύ άλλων να διερευνηθεί και κατά πόσο η ανωτέρω πιστοποίηση εμβολιασμού θα γίνεται αποδεκτή στον εκάστοτε προορισμό.

Τέλος, ο κ. Joyce ανέφερε ότι μετά από συνομιλίες που είχε με συναδέλφους του από όλο τον κόσμο, την απόφαση της Qantas θα ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες, εφόσον θεωρούν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού απαιτεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πτήσεις. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα