Βρετανία: Έρευνα δείχνει ότι τα τεστ στα αεροδρόμια εντοπίζουν έως 6 στα 10 κρούσματα

22 Oct 2020, 14:25 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Έρευνα δείχνει ότι τα τεστ στα αεροδρόμια εντοπίζουν έως 6 στα 10 κρούσματα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα τεστ στα αεροδρόμια μπορούν να εντοπίσουν έως 6 στα 10 κρούσματα κορωνοϊού κατά την άφιξή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία αναφέρει ότι η αρχή δημόσιας υγείας της Αγγλίας και οι σύμβουλοί της έχουν υποτιμήσει την αποτελεσματικότητά τους.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό κοινοπραξίας αερομεταφορέων, αεροδρομίων και φορέων της βιομηχανίας αναφέρει ότι σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, το ποσοστό επιβατών που εντοπίστηκαν με κορωνοϊό από τα τεστ με την άφιξή τους ήταν εννέα φορές μεγαλύτερο από το 7% που είχε ισχυριστεί η βρετανική κυβέρνηση.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, καθώς και οι υπουργοί Υγείας και Μεταφορών της χώρας επικαλούνται συστηματικά το ποσοστό 7% ως λόγο απόρριψης του αιτήματος καθιέρωσης των τεστ στα αεροδρόμια.

Όπως επισημαίνουν, αυτό σημαίνει ότι το 93% των ασυμπτωματικών επιβατών δεν  θα εντοπίζονται, και γι αυτό το λόγο έχει συσταθεί taskforce που θα εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές, στις οποίες περιλαμβάνεται τεστ μετά από 7 ημέρες καραντίνας στο Ην. Βασίλειο καθώς και τεστ πριν την αναχώρηση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα