Βρετανία: Οι πρώτοι ταξιδιώτες με "διαβατήριο υγείας" – Αισιοδοξία για άνοιγμα των πτήσεων με ΗΠΑ

19 Oct 2020, 13:25 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Οι πρώτοι ταξιδιώτες με "διαβατήριο υγείας" – Αισιοδοξία για άνοιγμα των πτήσεων με ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να δοκιμαστούν τα ψηφιακά «διαβατήρια υγείας» σε πτήσεις του Ην. Βασιλείου, στο πλαίσιο του σχεδίου να περιοριστεί η καραντίνα και να καθιερωθούν οι πτήσεις χωρίς τον κίνδυνο κορωνοϊού.

Οι Βρετανοί που θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Χίθροου με προορισμό το μεγάλο αεροδρόμιο Νιούαρκ στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, θα είναι από τους πρώτους στον κόσμο που θα ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας το ψηφιακό αυτό έγγραφο υγείας.

Οι Βρετανοί θα εξετάζονται για κορωνοϊό στις σχετικές εγκαταστάσεις του Χίθροου έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση και θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο υγείας που απαιτούν οι συνοριακές αρχές των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα θα αποθηκεύονται στην εφαρμογή κινητών Commonpass, η οποία θα σκανάρεται από τις αεροπορικές εταιρίες και τις αρχές συνόρων ώστε να επιβεβαιώνεται ότι οι επιβάτες δεν έχουν κορωνοϊό.

Εάν οι δοκιμές του νέου διαβατηρίου είναι επιτυχείς, το σχέδιο αυτό μπορεί να επιστρέψει στους ταξιδιώτες να μειώνουν το χρόνο καραντίνας και δυνητικά να ανοίξουν νέες αεροπορικές συνδέσεις με τις ΗΠΑ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα