Έρχεται το "μοντέλο Netflix" στις αερομεταφορές, με μηνιαία συνδρομή των ταξιδιωτών

23 Sep 2020, 13:36 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρχεται το "μοντέλο Netflix" στις αερομεταφορές, με μηνιαία συνδρομή των ταξιδιωτών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, στο πρότυπο του Netflix, αρχίζει να αναδύεται στον κλάδο των αερομεταφορών στην Αμερική, την Ασία και πολύ πρόσφατα στην Ευρώπη, σύμφωνα με το οποίο οι ταξιδιώτες θα δίνουν μια μηνιαία συνδρομή στην αεροπορική εταιρία και θα δικαιούνται ένα ταξίδι με επιστροφή σε οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου της ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με το El Economista, η εταιρία τεχνολογίας Caravelo έχει συνάψει συμφωνία με ισπανικό αερομεταφορέα ο οποίος θα προσφέρει αυτό το μοντέλο. Παρότι δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του, περιγράφεται ως μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες προσαρμογής της πλατφόρμας του αερομεταφορέα στο μοντέλο συνδρομών. Ο συνιδρυτής της Caravelo, José Luis Vilar, δήλωσε ότι σύμφωνα με έρευνα, η ισπανική αγορά προτίθεται να καταβάλλει το ποσό των 44-64 ευρώ το μήνα για μια τέτοια υπηρεσία.

Το μοντέλο αυτό στοχεύει να αναζωπυρώσει τη ζήτηση και να δημιουργήσει έσοδα και σταθερότητα στους αερομεταφορείς, οι οποίοι επλήγησαν σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας και λειτουργούν με μεγάλο συντελεστή αβεβαιότητας και προβλήματα ρευστότητας καθώς πολύ μεγάλο ποσοστό των κρατήσεων πραγματοποιούνται την τελευταία στιγμή. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα