Η ΙΑΤA ζητεί τεστ για όλους πριν την αναχώρηση των πτήσεων

23 Sep 2020, 12:28 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Η ΙΑΤA ζητεί τεστ για όλους πριν την αναχώρηση των πτήσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tη συστηματική εφαρμογή γρήγορων, οικονομικών, εύκολων στη χρήση τους τεστ κορωνοϊού ακριβείας πριν την αναχώρηση πτήσεων ως εναλλακτική των μέτρων καραντίνας ζητεί η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, προκειμένου αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις παγκοσμίως.

Τα τεστ αυτά, όπως επισημαίνεται στην πρόταση της ΙΑΤΑ, θα γίνονται υπό την εξουσιοδότηση των κυβερνήσεων σύμφωνα με συμφωνημένα διεθνή πρότυπα.

Προκειμένου να εφαρμοστεί η λύση αυτή το συντομότερο δυνατό, η ΙΑΤΑ θα αναπτύξει συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τις αρχές υγείας.

Το κλειδί για την αποκατάσταση της ελευθερίας διασυνοριακών ταξιδίων είναι η συστηματική πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες πριν την αναχώρηση, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac. Αυτό, πρόσθεσε, θα δώσει στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να ανοίξουν και πάλι τα σύνορά τους χωρίς περίπλοκα μοντέλα κινδύνου που αλλάζουν διαρκώς.

Όπως είπε, τα γρήγορα τεστ αντιγόνου, που κοστίζουν 7 δολάρια το καθένα αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε λίγες εβδομάδες.

Έρευνα της ΙΑΤΑ αποκαλύπτει ότι το 65% των ταξιδιωτών συμφωνούν ότι οι καραντίνα δεν θα πρέπει να επιβάλλεται όταν ο ταξιδιώτης έχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Το 84% δηλώνουν οτι όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να κάνουν τεστ και το 88% ότι προτίθενται να περάσουν από τεστ στη διαδικασία ταξιδίου. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα τεστ βοηθούν τους ταξιδιώτες να νιώθουν ασφαλείς στα ταξίδια.

Η τεστ όλων των επιβατών θα επαναφέρουν την ελευθερία στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Και αυτό θα φέρει εκατομμύρια εργαζόμενους πίσω στη δουλειά τους, πρόσθεσε ο de Juniac.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα