Ανοίγουν οι αεροπορικές συνδέσεις από τη Νέα Υόρκη στο Ην. Βασίλειο;

16 Sep 2020, 15:23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ανοίγουν οι αεροπορικές συνδέσεις από τη Νέα Υόρκη στο Ην. Βασίλειο;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Νέα Υόρκη θα αποτελέσει την πρώτη αερογέφυρα του Ην. Βασιλείου με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον διεθύνοντα σύμβουλο της Virgin Atlantic, Corneel Koster.

Παρότι τα σύνορα των ΗΠΑ με το Ην. Βασίλειο παραμένουν κλειστά, ο κ. Koster δήλωσε οτι η βρετανική κυβέρνηση επεξεργάζεται το άνοιγμα των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. 

Μια ταξιδιωτική αερογέφυρα μεταξύ Νέας Υόρκη και Ην. Βασιλείου είναι εφικτή, τόνισε, και εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι θα γίνει πραγματικότητα καθώς «δε μπορούμε να χάνουμε περισσότερους μήνες σε αυτή την κατάσταση».

Πρόσθεσε οτι η αντικατάσταση της καραντίνας με τα τεστ θα συμβάλλουν σημαντικά στο να ανοίξουν αερογέφυρες.

Μέχρι να απελευθερωθούν εντελώς τα ταξίδια, πιστεύουμε οτι υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι, τόνισε.

Τον περασμένο μήνα, η Telegraph μετέδιδε οτι διεξάγονται συζητήσεις υψηλού επιπέδου για το άνοιγμα των πτήσεων μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, όμως βρίσκονται σε πολύ πρωίμο στάδιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της καμπάνιας Quash Quarantine για την κατάργηση της καραντίνας 14 ημερών, Paul Charles, εάν δεν αντικατασταθεί η καραντίνα από τα τεστ, η εξέλιξη αυτή είναι απίθανη. Οι ΗΠΑ, όπως είπε, θα συμφωνήσουν μόνο εάν υπάρξει επαρκής διαδικασία τεστ στο Ην. Βασίλειο. 

Σημειώνεται οτι, ενώ συνεχίζει να ισχύει η καραντίνα για τα επτά ελληνικά νησιά, α ταξίδια από το Ην. Βασίλειο στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπονται.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα