Ιταλία: Προειδοποίηση στη Ryanair για αναστολή των πτήσεων εάν δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας

07 Aug 2020, 15:02 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ιταλία: Προειδοποίηση στη Ryanair για αναστολή των πτήσεων εάν δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προειδοποίηση προς τη Ryanair απηύθυνε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιταλίας, Enac ,για αναστολή των πτήσεών της από και προς τη χώρα, εάν παρατηρηθούν επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των υγειονομικών κανονισμών που ισχύουν στη χώρα κατά του κορωνοϊού.

Η Enac, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει οτι έχει επικοινωνήσει με τον αερομεταφορέα γνωστοποιώντας του την κατάσταση.

Όπως επισημαίνει, ο αερομεταφορέας δεν σέβεται την υποχρέωση αποστάσεων μεταξύ των επιβατών αλλά ούτε εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας τους όταν οι αποστάσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν.

Βάσει αυτών, προειδοποίησε την εταιρία οτι ενδέχεται να περιοριστεί η δυνατότητα εξυπηρέτησής της στη χώρα κατά το 50% της χωρητικότητάς της. Σε περίπτωση δε καταγραφής σοβαρής παραβίασης κανονισμών στα εθνικά αεροδρόμια, η Enac θα αναγκαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητες αερομεταφορών της εταιρίας σε αυτά, ζητώντας από τη Ryanair να εγγυηθεί την προστασία των επιβατών στις κρατήσεις.

Οι κανονισμοί της ιταλικής αεροπορίας προβλέπουν οτι όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και οτι τα μέτρα κοινωνικής αστασιοποίησης μπορούν να ελαστικοποιηθούν εφόοσν το αεροσκάφος έχει ισχυρά φίλτρα αέρα. 

Η Enac υπογραμμίζει επίσης οτι θα συνεχίσει να παρακολουθεί εάν τηρούνται οι κανονισμοί από τις αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια, όσον αφορά στα υγειονομικά μέτρα, και θα αναφέρει τυχόν παραβάσεις στις αρμόδιες αρχές.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα