Lufthansa: Κύμα ακυρώσεων πτήσεων στο θερινό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε

02 Jul 2020, 12:37 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Lufthansa: Κύμα ακυρώσεων πτήσεων στο θερινό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην ενεργοποίηση του εκτεταμένου καλοκαιρινού προγράμματος πτήσεων στις αρχές της εβδομάδες, η Lufthansa καταγράφει μαζικές ακυρώσεις πτήσεων. 

Το τουριστικό γραφείο της Γερμανίας, Derpart Nett Reisen, στο Μόναχο, κατέγραψε πάνω από 100 ακυρωμένα δρομολόγια μόνο για τη Δευτέρα. 

Η Aerticket σημειώνει επίσης ανωμαλίες στις κρατήσεις στον όμιλο Lufthansa το τελευταίο τριήμερο. 

Για τους συνεργάτες των τουριστικών γραφείων, όπως ο Nett Reisen, οι ακυρώσεις είναι εξαιρετικά δυσάρεστες, καθώς οι πτήσεις που ακυρώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας επηρέασαν σχεδόν τα δύο τρίτα από τις νέες κρατήσεις των προηγούμενων δύο εβδομάδων και ο Nett Reisen χρειάζεται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ή αλλαγές πτήσεων για πάνω από 90 πελάτες του.

Ο όμιλος Lufthansa είχε ενεργοποιήσει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων στα συστήματα κρατήσεων τη Δευτέρα, το οποίο ισχύει έως τις 24 Οκτωβρίου. Ωστόσο, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης κορωνοϊού, ο όμιλος θα προσφέρει τελικά μόνο το 40% του αρχικού προγραμματισμού πτήσεων τους ερχόμενους μήνες.

Οι ακυρώσεις πτήσεων έχουν επηρεάσει τις νέες κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες, παραδέχεται η Lufthansa, μειώνοντας τη συχνότητα και συγχωνεύοντας τις πτήσεις σε ορισμένα δρομολόγια. Ωστόσο, οι προσαρμογές που πραγματοποιήθηκαν για τους θερινούς μήνες είναι σταθερές, επισημαίνει εκπρόσωπος του ομίλου.

Διαβάστε επίσης

Deutsche Bank: Έως 16 δισ. ευρώ λιγότερα θα ξοδέψουν φέτος οι Γερμανοί τουρίστες, που θα λείψουν από τις μεσογειακές χώρες

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα