Ryanair: Ισχυρή ζήτηση για τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου - Pεκόρ μείωσης τιμών το 12μηνο

01 Jul 2020, 13:56 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ryanair: Ισχυρή ζήτηση για τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου - Pεκόρ μείωσης τιμών το 12μηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια καταγράφει η Ryanair για ταξίδια τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου σε όλο το δίκτυο προορισμών της, το οποίο ανοίγει την Τετάρτη με 1.000 πτήσεις, εκτιμώντας ότι οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων θα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών για τους επόμενους 12 μήνες.

Ο αερομεταφορέας εκτιμά ότι θα μεταφέρει 4,5 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο, δηλαδή το 40% της κανονικής επιβατικής του κίνησης.

Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να ανέβει σε 5,5 έως 6 εκατ. τον Αύγουστο, να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα τη χειμερινή σεζόν και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος προ κορωνοϊού το 2021, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Michael O’Leary.

Η τιμή των εισιτηρίων αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα προ κορωνοϊού πιθανόν μέσα στο 2022 ή το 2023, ανέφερε ο κ. O’Leary.

Τα αεροσκάφη της Ryanair θα έχουν πληρότητα 70% την πρώτη ημέρα έναρξης των μαζικών πτήσεων, δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι αναμένει σημαντική μείωση στις πωλήσεων φαγητού και ποτού εν ώρα πτήσης όμως ευελπιστεί ότι αυτό θα αντισταθμιστεί από την αύξηση στον αριθμό επιβατών που εξοφλούν εκ των προτέρων τις κρατήσεις θέσεων και το τσεκ ιν των αποσκευών τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα