Αυξάνονται οι πτήσεις από τη Γερμανία τον Ιούλιο – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

30 Jun 2020, 12:55 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αυξάνονται οι πτήσεις από τη Γερμανία τον Ιούλιο – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξάνονται τον Ιούλιο οι πτήσεις και οι προορισμοί από τα γερμανικά αεροδρόμια, με κορυφαίους προορισμούς την Ισπανία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Αυτά δείχνουν τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Ένωσης Βιομηχανίας Αερομεταφορών της Γερμανίας, BDL.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, οι αερομεταφορείς προσφέρουν αυτό τον Ιούλιο έως το 27% των περυσινών θέσεων, σύμφωνα με ανάλυση του πτητικού προγραμματισμού από την ένωση BDL. Το αντίστοιχο ποσοστό του Ιουνίου ήταν 15%.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) από τους συνήθεις προορισμούς προ κορωνοϊού θα εξυπηρετηθούν και πάλι τον Ιούλιο, όμως με μικρότερες συχνότητες. Σε αυτούς είναι η Ισπανία, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ιταλία. Κορυφαίοι επιμέρους προορισμοί είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα με 326 αναχωρήσεις από τη Γερμανία τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. Συνολικά, οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε 239 προορισμούς σε 69 χώρες τον Ιούλιο.

Οι παραδοσιακοί προορισμοί επαγγελματικών ταξιδίων όπως το Λονδίνο, το Παρίσι ή η Νέα Υόρκη δεν έχουν ακόμη αναζωπύρωση της ζήτησης ενώ υπάρχουν σχετικά συχνές πτήσεις προς Ντόχα και Ντουμπάι.

Στα τέλη Μαρτίου, οι προγραμματισμένες πτήσεις σταμάτησαν σχεδόν εντελώς λόγω της πανδημίας και από τότε ανακάμπτουν σε πολύ αργούς ρυθμούς.

Μια υπεύθυνη επανεκκίνηση σημαίνει ότι οι περιορισμοί στα ταξίδια βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά διασποράς του κορωνοϊού, επισημαίνει ο πρόεδρος της BDL, Peter Gerber, καλώντας για μεμονωμένους περιορισμούς και όχι ενιαίο άνοιγμα των ταξιδίων. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα