Η Sun Express βάζει λουκέτο στη γερμανική θυγατρική της

24 Jun 2020, 13:32 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Sun Express βάζει λουκέτο στη γερμανική θυγατρική της

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παύει τη λειτουργία του το γερμανικό σκέλος της Sun Express, που δημιουργήθηκε από τη κοινοπραξία μεταξύ των Lufthansa και Turkish Airlines και διαθέτει 20 αεροσκάφη και 1.200 εργαζομένους.

Η Sun Express Germany ιδρύθηκε πριν 9 χρόνια προκειμένου να πετά από τη Γερμανία σε χώρες του εξωτερικού και πλέον η Sun Express θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στις πτήσεις στην Τουρκία.

Η λειτουργία της Sun Express Germany θα σταματήσει πολύ σύντομα και θα προετοιμαστεί μια διαδικασία ρευστοποίησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι μέτοχοι σε συνάντησή τους την Τρίτη.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από αναλυτική και εντατική εκτίμηση της κατάστασης δήλωσε ο επικεφαλής της Sun Express Germany από τον Απρίλιο, Max Kownatzki.

Η SunExpress τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στα δρομολόγια μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας και στο εξής θα εστιάσει στις επιχειρήσεις της στην Τουρκία και ως τοπικός αερομεταφορέας στην Αττάλεια και τη Σμύρνη. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμό στην Τουρκία θα έχει ισχυρή ανάκαμψη, δήλωσε ο κ. Kownatzki.

Το πτητικό πρόγραμμα θα διευρυνθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Πάνω από το 90% των επιβατών της Sun Express Germany με κρατήσεις πρόκειται να λάβουν εναλλακτικές πτήσεις από συνεργάτες του αερομεταφορέα. 

Για τις πτήσεις που θα αναλάβει η Turkish Sun Express, οι αλλαγές κρατήσεων θα γίνονται αυτόματα.

Η Sun Express υπόσχεται μάλιστα επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου στις πτήσεις για τις ο-οποίες δεν μπορεί να γίνει αλλαγή κράτησης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα