Lufthansa: Εγγύηση επιστροφής πτήσης για όλους τους επιβάτες της

23 Jun 2020, 12:40 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Lufthansa: Εγγύηση επιστροφής πτήσης για όλους τους επιβάτες της

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγγύηση πτήσης επιστροφής προσφέρει η Lufthansa σε όλους τους επιβάτες της ανεξαρτήτων των καναλιών κράτησης, παρά την αρχική ενημέρωση που απέστειλε στα τουριστικά γραφεία ότι η εγγύηση αυτή θα προσφέρεται μόνο στις απευθείας κρατήσεις στον αερομεταφορέα.

Οι ενώσεις τουριστικών γραφείων της Γερμανίας εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το νέο αυτό. 

Προηγουμένως τα τουριστικά γραφεία, μέσω της ένωσης τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, DRV, είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για μη αλληλεγγύη στον τουριστικό κλάδο, καθώς σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από την εγγύηση εξαιρούνταν τα περισσότερα κανάλια πωλήσεων και οι ταξιδιώτες δε θα μπορούσαν να έχουν υπόσχεση πτήσης επιστροφής. 

Ίδια στάση είχε κρατήσει και η ένωση διαδικτυακών ταξιδιωτικών πωλήσεων της Γερμανίας, VIR, διαμαρτυρόμενη ότι δε μπορεί η Lufthansa να περηφανεύεται για την εγγύηση πτήσης επιστροφής και να εξαιρεί ένα μεγάλο κομμάτι των καναλιών πώλησης από αυτήν.

Η αρχική ενημέρωση της Lufthansa προς τα τουριστικά γραφεία, η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις αυτές, δημιούργησε σύγχυση καθώς προέβλεπε ρητά ότι η εγγύηση αυτή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω των καναλιών απευθείας διανομής (Lufthansa Group Airlines Direct NDC API, SPRK, lhgroup-agent.com, austrian.com, lufthansa.com and swiss.com).

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, οδηγούν στην υπόσχεση ότι οι επιβάτες των Lufthansa, Austrian και Swiss θα επιστρέφουν με ειδική πτήση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, όμως ο υπουργός συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι δεν θα οργανωθεί δεύτερο κύμα μαζικού επαναπατρισμού για ταξιδιώτες στο εξωτερικό.

Η Lufthansa ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι κανείς επιβάτης της δεν χρειάζεται να φοβάται ότι θα παραμείνει χωρίς πτήση επιστροφής, σε κάθε ενδεχόμενο και ότι η εγγύηση ισχύει για όλους τους πελάτες της ανεξάρτητα από την τιμή του εισιτηρίου.

Ο αερομεταφορεάς προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες με έξτρα κόστος, όταν αυτές συνδέονται με τα κανάλια NDC, για παράδειγμα, στις θέσεις Business Saver και  Economy Classic, στις οποίες υπάρχει ασφάλιση της Axa εάν γίνει κράτηση μέσα από αυτά τα κανάλια διανομής. Η ασφάλιση αυτή καλύπτει, μεταξύ άλλων, το τεστ κορωνοϊού, το κόστος της καραντίνας και τις μεταφορές από ιατρικό έλεγχο. Για τις κρατήσεις Economy Flex ή Business Flex μέσω των καναλιών NDC, οι επιβάτες μπορούν να επιβιβάζονται στην επόμενη πτήση με διαθέσιμες κρατήσεις για να επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα