Η Condor υπόσχεται αξιοπιστία στην πραγματοποίηση των πτήσεων το 2020

23 Jun 2020, 12:12 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Condor υπόσχεται αξιοπιστία στην πραγματοποίηση των πτήσεων το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προσφέρουμε αποκλειστικά πτήσεις που μπορούν να γίνουν, δήλωσε ο διευθυντής της Condor, Ralf Teckentrup, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Μαγιόρκα.

Ο διευθυντής της Condor δήλωσε ότι εάν κανείς θέλει να προγραμματίσει με ασφάλεια τις διακοπές του/της φέτος, μπορεί να βασιστεί στην εταιρία.  

Ο κ. Teckentrup εξήγησε ότι η αεροπορική εταιρία εργάστηκε επιμελώς για το πτητικό της πρόγραμμα τις περασμένες εβδομάδες, και αυτό βασίστηκε στην επανεκκίνηση των πτήσεων βάσει ρεαλιστικών υποθέσεων.

Η δήλωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην αγωνία των τουριστικών γραφείων για το εάν οι κρατήσεις των πελατών τους θα υλοποιηθούν δεδομένης της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες διαθέτουν στα προγράμματά τους πληθώρα πτήσεων οι οποίες δεν είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αφενός γιατί το αρχικό πρόγραμμα πτήσεων επηρεάστηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας και αφετέρου επειδή ούτε και οι οργανωτές ταξιδίων, ούτε οι αεροπορικές εταιρίες γνωρίζουν μέχρι σήμερα πώς θα συνεχιστούν οι πτήσεις με οικονομικό παρονομαστή. 

Τα προηγούμενα χρόνια οι αλλαγές τελευταίας στιγμής στα αεροδρόμια και στις ώρες αναχώρησης προκαλούσαν μεγάλη ενόχληση στα τουριστικά γραφεία και τους πελάτες τους. Αυτό το καλοκαίρι, ο φόβος είναι ότι τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν όσον αφορά αυτό. 

Η Condor αρχικά διατηρεί το ένα τρίτο του αρχικού προγραμματισμού χωρητικότητας για τη Μαγιόρκα. Τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον κ. Teckentrup, η αεροπορική εταιρία θα προσφέρει περί τις μισές αεροπορικές θέσεις που προγραμματίζονταν προ κορωνοϊού.

Ο αερομεταφορέας είχε ανακοινώσει ήδη από το Μάιο ότι θα πετά προς 29 προορισμούς από τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο, το Αμβούργο, το Ανόβερο, τη Στουτγκάρδη, τη Λειψία και το Βερολίνο (Schönefeld) από τις 25 Ιουνίου. Η πλειονότητα της χωρητικότητας θα πωληθεί μέσω τουρ οπερέιτορ, εκτιμά ο αερομεταφορέας ενώ προβλέπει ότι εξαιτίας της αβεβαιότητας πολλοί ταξιδιώτες θα προτιμήσουν πακέτα διακοπών έναντι απλώς κρατήσεων θέσης. 

Η Condor δεν θα επιστρέψει σε κανονική λειτουργία πτήσεων πριν το 2021, δήλωσε ο κ. Teckentrup ενώ όπως εκτιμά ο ίδιος, θα χρειαστούν σίγουρα άλλα τρία χρόνια για να επιστρέψει σε επίπεδα κορωνοϊού.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα