ΙΑΤΑ | Έρευνα: Αργή η ανάκαμψη των αερομεταφορών- Πότε θα επανέλθουν στις πτήσεις οι ταξιδιώτες

23 Apr 2020, 10:42 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

ΙΑΤΑ | Έρευνα: Αργή η ανάκαμψη των αερομεταφορών- Πότε θα επανέλθουν στις πτήσεις οι ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αργή φαίνεται ότι θα είναι η ανάκαμψη των αερομεταφορών μετά τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς, πέραν της ανησυχίας για την ασφάλεια των ταξιδιών, ο κόσμος ανησυχεί για το προσωπικό του μέλλον, λόγω της επικείμενης οικονομικής ύφεσης.

Το συμπέρασμα αυτό αναδεικνύεται σε διεθνή έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), στις ΗΠΑ και σε 10 άλλες χώρες. Σύμφωνα με τη μελέτη:

  • Μόνο το 14% των ερωτηθέντων δηλώνουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν μόλις οι κυβερνήσεις άρουν τους περιορισμούς.
  • Το 60% αναφέρουν ότι θα επιστρέψουν στα ταξίδια εντός ενός έως δύο μηνών από τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19
  • Το 40% δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να περιμένουν έξι μήνες ή περισσότερο
  • Το 69% ανέφερε ότι ενδέχεται να καθυστερήσει τα ταξίδια έως ότου σταθεροποιηθεί η προσωπική οικονομική τους κατάσταση

Η ΙΑΤΑ επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη για μέτρα οικονομικής βοήθειας στους αερομεταφορείς, εκτιμώντας ότι περίπου 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην αεροπορική βιομηχανία και στην τουριστική οικονομία κινδυνεύουν από την τρέχουσα κρίση.

Τα έσοδα των αεροποτικών εταιρειών από την επβατική κίνηση αναμένεται να είναι 314 δισ.δολάρια λιγότερα από το 2019 (-55%), ενώ τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών το β' τρίμηνο του έτους εκτιμάται ότι θα περιορισθούν στα 61 δισ.δολάρια, καθώς η ζήτηση εμφανίζεται μειωμένη κατα 80% ή και περισσότερο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΙΑΤΑ Brian Pearce, σχολιάοντας τα αποτελέσμστα της έρευνας, τόνισε ότι η εμπιστοσύνη είναι το παν για την επαννεκίνηση των αερομεταφορών. Γι αυτό, τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και οι κυβερνήσεις πρέπει να επινοήσουν νέες πρωτοβουλίες για να αποκαταστήσουν την εμπιστούνη των επιβατών και να επιστρέψουν στις πτήσεις.

Τα πρώτα στοιχεία από την Κίνα, που επιχειρεί να επανέλθει στην κανονικότητα, δείχνουν ότι ο αριθμός των πτήσεων εσωτερικού έφτασε στο 40% των πτήσεων πριν από την πανδημία.

Στην Αυστραλία , όπου το ποσοστό νέων λοιμώξεων έχει μειωθεί σημαντικά, δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη ανάκαμψης όσον αφορά τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών, με τις συνολικές πτήσεις εσωτερικού της χώρας να ανέρχονται στο 10% των επιπέδων πριν από τον COVID-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ Alexandre de Juniac δήλωσε ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας χρειάζεται βιώσιμες αεροπορικές εταιρείς, γι αυτό και χαιρέτισε με ικανοποίηση τα μέτρα στήριξης των αερομεταφορών, που λαμβάνουν ήδη αρκετές κυβερνήσεις, καλώντας και τις υπόλοιπες να σπεύσουν να προσφέρουν βοήθεια, καθώς κάθε μέρα έχει σημασία, όπως είπε.

Delta Aiilines: Σε 2-3 χρόνια η επάνοδος στα επίπεδα προ της κρίσης

 Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Airlines, Ed Bastian, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους του, αναφέρει ότι η Delta εκτιμά ότι θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να επανέλθει η εταιρεία στα επίπεδα προ της κρίσης του κορωνοϊόύ, τονίζοντας ότι για κάποιο χρονικό διάστημα η  Delta θα είναι μια μικρότερη αεροπορική εταιρεία. Ελπίζω η ανάκαμψη να έρθει νωρίτερα, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στο σχεδιασμό μας, καταλήγει το μήνυμα του Ed Bastian.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα