Οι αποφάσεις 28 αεροπορικών εταιρειών για αναστολή, ακύρωση και μείωση πτήσεων λόγω κορωνοϊού

10 Mar 2020, 10:08 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι αποφάσεις 28 αεροπορικών εταιρειών για αναστολή, ακύρωση και μείωση πτήσεων λόγω κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζει να δημιουργεί αναταράξεις στην διεθνή αεροπορική αγορά.

Δεκάδες αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο έχουν λάβει αποφάσεις προσαρμογής των δρομολογίων τους.

Ακολουθεί ένας τελευταίος κατάλογος αναστολής, ακύρωσης ή μείωσης πτήσεων από 28 αεροπορικές εταιρείες:

Air Canada

Στις 3 Μαρτίου, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι αναστέλλει επιλεγμένες πτήσεις προς την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ.

Air France

Από τις 5 Μαρτίου, η Air France εξακολουθεί να αναστέλλει την υπηρεσία πτήσεων προς / από την ηπειρωτική Κίνα. Για τα εισιτήρια της Air France σε οποιοδήποτε προορισμό για μια προγραμματισμένη πτήση έως 31 Μαΐου, μπορείτε να μεταθέσετε το ταξίδι σας σε μεταγενέστερη πτήση χωρίς πρόσθετο κόστος μέχρι τις 31 Μαΐου (πρέπει να είναι στον ίδιο προορισμό και στην ίδια κατηγορία).

Air New Zealand

Οι πτήσεις αναστέλλονται προσωρινά ή μειώνονται μεταξύ του Auckland και του Χονγκ Κονγκ, του Τόκιο, της Σεούλ, της Σαγκάης, της Σιγκαπούρης και της Ταϊπέι.

Για όλες τις διεθνείς κρατήσεις που γίνονται από τις 5-31 Μαρτίου, η Air New Zealand παραιτείται από τις χρεώσεις μεταβολών.

Air Seoul

Από τις 28 Ιανουαρίου, οι πτήσεις της Κίνας έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Άλλες πτήσεις στην Ασία έχουν ακυρωθεί ή έχουν μειωθεί.

Air Tanzania

Η Air Tanzania σχεδίαζε να ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ προς την Κίνα τον Φεβρουάριο, αλλά δήλωσε ότι θα καθυστερήσει τις πτήσεις της σε Κίνα.

Alaska Airlines

Προσφέρονται ευέλικτες επιλογές ταξιδιών για νέες αγορές εισιτηρίων έως τις 31 Μαρτίου 2020 για ταξίδια μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

American Airlines

Ο μεγαλύτερος μεταφορέας στις ΗΠΑ έχει αναστείλει τις πτήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και επιλεγμένων πόλεων στο εξωτερικό.

Οι πτήσεις μεταξύ DFW / LAX και ηπειρωτικής Κίνας αναστέλλονται έως τις 24 Απριλίου.

Οι πτήσεις μεταξύ της DFW και του Χονγκ Κονγκ (HKG) αναστέλλονται έως τις 23 Απριλίου.

Οι πτήσεις μεταξύ LAX και HKG αναστέλλονται μέχρι τις 24 Απριλίου.

Οι πτήσεις μεταξύ Σεούλ (ICN) και Ντάλλας-Φορτ Γουόρθ (DFW) έχουν ανασταλεί μέχρι τις 24 Απριλίου.

Οι πτήσεις μεταξύ Μιλάνο (MXP) και Νέας Υόρκης (JFK) / Miami (MIA) έχουν ανασταλεί μέχρι τις 24 Απριλίου.

Η αεροπορική εταιρεία παραιτείται από τα τέλη αλλαγής για εισιτήρια που αγοράστηκαν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

British Airways

Η British Airways κατήργησε τις χρεώσεις αλλαγής για όλες τις νέες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως τις16 Μαρτίου 2020.

Cathay Pacific

Δήλωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας : "Θα μειώσουμε την χωρητικότητα των πτήσεων μας προς και από την ηπειρωτική Κίνα κατά 50% ή περισσότερο, από τις έως τα τέλη Μαρτίου του 2020." Επιπλέον, η εταιρεία ανέστειλε τις πτήσεις της από και προς την Ιαπωνία.

Delta Airlines

Η Delta ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις των ΗΠΑ προς την Κίνα έως τις 30 Απριλίου. Απαλλάσσει τους επιβάτες από τα τέλη αλλαγής για όλες τις πτήσεις έως τις 31 Μαρτίου και για τους πελάτες που προγραμμάτιζαν διεθνή ταξίδια τον Μάρτιο και θέλουν να αλλάξουν τα σχέδιά τους.

Η Delta επιτρέπει επίσης στους ταξιδιώτες να κάνουν μια εφάπαξ αλλαγή στα σχέδια ταξιδιού χωρίς χρέωση εάν τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν  τις εξής πόλεις:

Σαγκάη και Πεκίνο, Κίνα: μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σεούλ, Νότια Κορέα: μέχρι τις 30 Απριλίου.

Όλες οι τοποθεσίες στην Ιταλία, όπως η Μπολόνια, το Μιλάνο, η Ρώμη, το Τορίνο και η Βενετία: μέχρι τις 30 Απριλίου.

EgyptAir

Η EgyptAir σχεδιάζει να συνεχίσει τις πτήσεις προς και από την Κίνα στις 14 Μαρτίου.

El Al Airlines

Από τις 30 Ιανουαρίου, όλες οι πτήσεις της El Al προς το Πεκίνο αναστέλλονται μέχρι τις 25 Μαρτίου. Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δήλωσε επίσης ότι οι πτήσεις από την Κίνα δεν επιτρέπεται να προσγειώνονται στα ισραηλινά αεροδρόμια.

Etihad Airways

Μέχρι στιγμής, η αεροπορική εταιρεία έχει αναστείλει τις καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Σαγκάη, τρεις πτήσεις ανά εβδομάδα μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Τσενγκντού, καθημερινές πτήσεις μεταξύ Πεκίνου και Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Λόγω της μειωμένης ζήτησης, η υπηρεσία μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Χονγκ Κονγκ αναστέλλεται μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Korean Air

Από τις 6 Μαρτίου, δεκάδες πτήσεις που προέρχονται από το Incheon ακυρώθηκαν  σε προορισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων προς την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Finnair

Ο μεταφορέας έχει ακυρώσει δεκάδες ευρωπαϊκές πτήσεις από τις 20-28 Μαρτίου λόγω της μειωμένης ζήτησης. Ορισμένες πτήσεις προς την Ιαπωνία και την Κορέα έχουν επίσης ανασταλεί προσωρινά και όλες οι πτήσεις προς / από την ηπειρωτική Κίνα και μία από τις διπλές καθημερινές πτήσεις της Finnair προς / από το Χονγκ Κονγκ ακυρώνονται μέχρι τα τέλη Απριλίου λόγω κορωναϊού.

Επιβάτες με εισιτήριο Finnair για ταξίδια από 4-31 Μαρτίου, μπορούν να αναβάλουν το ταξίδι τους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 χωρίς επιπλέον κόστος.

JetBlue

Όλες οι χρεώσεις αλλαγής και ακύρωσης θα παραλειφθούν για νέες κρατήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 31 Μαρτίου 2020 και  για ταξίδια μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Lion Air

Στις 29 Ιανουαρίου, η Lion Air της Ινδονησίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την Κίνα .

Lot Polish Airlines

Η LOT Polish Airlines ανακοίνωσε τις ακόλουθες προσωρινές αλλαγές:

Η περίοδος αναστολής των πτήσεων στη γραμμή Βαρσοβίας-Πεκίνου παρατάθηκε μέχρι τις 25 Απριλίου

Οι πτήσεις Βουδαπέστη-Σεούλ έχουν ανασταλεί μέχρι τις 8 Απριλίου.

Οι πτήσεις στη γραμμή Βαρσοβία-Μιλάνο εκτελούνται δύο φορές την ημέρα

Lufthansa

Σε ανακοίνωσή της  στην ιστοσελίδα της η εταιρεία αναφέρει: "Η Lufthansa θα συνεχίσει να ακυρώνει πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα έως τις 24 Απριλίου 2020. Αυτό επηρεάζει τις πτήσεις προς Πεκίνο, Σαγκάη, Ναντζίνγκ, Σενγιάνγκ και Κινγκντάο. Για τους  επιβάτες, σε αυτούς τους προορισμούς, η Lufthansa Group προσφέρει δωρεάν αλλαγή εισιτηρίου ή επιστροφή χρημάτων. Οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ θα μειωθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ως αποτέλεσμα της τρέχουσας κατάστασης που προκλήθηκε από την επιτάχυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην Ευρώπη, ο αριθμός των πτήσεων μικρής και μεσαίας διαδρομής μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

Ρωσία

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα, η εθνική αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα συνεχίσει να λειτουργεί, ωστόσο, όλες οι άλλες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα σταματήσουν να πετούν στην Κίνα.

SAS

Η SAS αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από το Μιλάνο, τη Μπολόνια, το Τορίνο και τη Βενετία από τις 4 έως τις 16 Μαρτίου, στο Χονγκ Κονγκ από τις 5 Μαρτίου ενώ η αναστολή προς / από την ηπειρωτική Κίνα συνεχίζεται.

Scoot Airlines

Η Scoot Airlines ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα ξεκινώντας από τις 8 Φεβρουαρίου και σχεδιάζει να συνεχίσει την αναστολή έως τις 29 Μαρτίου. Θα υπάρξουν ad-hoc ακυρώσεις πτήσεων από τις πτήσεις της Σιγκαπούρης-Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης-Μακάο μέχρι τις 28 Μαρτίου 2020 λόγω κορωνοϊού.

Shanghai Airlines

Βάσει ενός μηνύματος στον ιστότοπο του αεροδρομίου της Βουδαπέστης, η πτήση Chengdu-Βουδαπέστη μέσω της Shanghai Airlines έχει ανασταλεί μεταξύ 4 Φεβρουαρίου και 28 Μαρτίου. Η πτήση Xi'an-Βουδαπέστη έχει επίσης σταματήσει μεταξύ 6 Φεβρουαρίου και 26 Μαρτίου.

Singapore Airlines

Η Singapore Airlines SilkAir πραγματοποίησε προσωρινές μειώσεις σε επιλεγμένες υπηρεσίες στα δίκτυά τους μέχρι τα τέλη Μαΐου 2020.

Turkish Airlines

Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού, περιλαμβάνουν: Xi'an, Guangzhou και Shanghai μέχρι τις 29 Μαρτίου. Πεκίνο μέχρι τις 9 Μαρτίου. Όλα τα δρομολόγια προς / από την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και το Ιράκ μέχρι τις 10 Μαρτίου.

United Airlines

Δεν θα υπάρξουν τέλη αλλαγής μέχρι την 31η Μαρτίου. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι "επεκτείνουμε την αναστολή πτήσεων μεταξύ των κέντρων των αεροδρομίων των ΗΠΑ και του Πεκίνου, του Chengdu, της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ μέχρι τις 30 Απριλίου, στο Τόκιο-Ναρίτα, στην Οσάκα, στη Σιγκαπούρη και στη Σεούλ. "

Vietnam Airlines

Η Vietnam Airlines αναστέλλει τις πτήσεις της προς προορισμούς στην Κίνα και όλες οι πτήσεις μεταξύ Βιετνάμ και Κορέας από τις 5 Μαρτίου 2020.

Virgin Atlantic

Η Virgin Atlantic έχει ακυρώσει τις πτήσεις προς / από την Ιταλία μέχρι τις 31 Μαρτίου και την Κίνα μέχρι τις 19 Απριλίου.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα