Η British Airways και η Ryanair ακυρώνουν πτήσεις λόγω κορωνοϊού

03 Mar 2020, 12:31 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η British Airways και η Ryanair ακυρώνουν πτήσεις λόγω κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε ακυρώσεις ή μειώσεις πτήσεων προβαίνουν όλο και περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, είτε λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, είτε λόγω χαμηλής ζήτησης μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η British Airways, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει αρκετές πτήσεις για να ισοσταθμίσει τη μειωμένη ζήτηση λόγω του συνεχόμενου προβλήματος του κορωνοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οι ακυρώσεις θα επηρεάσουν τις πτήσεις μεταξύ 16 Μαρτίου και 28 Μαρτίου και περιλαμβάνουν τους εξής προορισμούς:

-Ακύρωση 12 πτήσεων από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης

-Ακύρωση 171 πτήσεων μετ 'επιστροφής από το Heathrow του Λονδίνου σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Ελβετίας

-Ακύρωση 7 πτήσεων μετ 'επιστροφής από το Gatwick προς Ιταλία, Γαλλία και Αλβανία

-Ακύρωση 26 πτήσεων μικρών αποστάσεων μετ 'επιστροφής το Λονδίνο προς Γερμανία και Ιταλία

«Θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν, ώστε να συζητήσουμε τις επιλογές του  ταξιδιού τους, συμπεριλαμβανομένης της επανατοποθέτησης σε άλλους αερομεταφορείς, όπου είναι δυνατόν, της πλήρους επιστροφής των χρημάτων τους ή της κράτησης με την BA σε μεταγενέστερη ημερομηνία», επισημαίνει στη δήλωσή της η εταιρεία.

Παράλληλα, η Ryanair θα μειώσει το 25% των πτήσεων προς και από την Ιταλία, από τις 17 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του ότι οι τουρίστες και οι επιχειρηματίες περιορίζουν τα  ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O'Leary, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στο να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο για τους υπαλλήλους και τους επιβάτες μας,. Ενώ είμαστε γεμάτοι  κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες, σημειώθηκε αξιοσημείωτη πτώση στις κρατήσεις από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα