Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Condor

26 Nov 2019, 13:35 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Condor

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μέχρι την άνοιξη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της αεροπορικής εταιρείας Condor. 'Οπως τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας Ralf Teckentrup, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στρατηγικών και χρηματοοικονομικών επενδυτών για εξαγορά της Condor, γι αυτό και εκτιμάται ότι οι εξελίξεις θα είναι ευοίωνες.

Η Condor έλαβε κρατικό δάνειο 380 εκατ. ευρώ μετά την πτώχευση του Thomas Cook και βάσει του ειδικού τύπου γερμανικού νόμου περί αφερεγγυότητας, η εταιρεία διαχωρίστηκε από τον μητρικό αφερέγγυο βρετανικό όμιλο, ώστε να μην επηρεάζεται από τα τεκταινόμενα στον Thomas Cook.

Η Condor είναι ελκυστική για τους επενδυτές, καθώς αύξησε  το λειτουργικό της κέρδος κατά το οικονομικό έτος 2018/2019 κατά περίπου 32% σε 57 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά σχεδόν 7% σε 9,4 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις, επίσης, αυξήθηκαν κατά 6% σε 1,7 δισ. Ευρώ.

Οι τρέχουσες κρατήσεις, εξάλλου, κινούνται σε υψηλούς ρυθμούς, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης από τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους τελικούς πελάτες.

"Είμαστε μια επιχειρησιακά υγιής και κερδοφόρα εταιρεία", τονίζει ο  Ralf Teckentrup.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα