Ισπανικό δικαστήριο: Καταχρηστικές οι χρεώσεις χειραποσκευών από την Ryanair

22 Nov 2019, 11:23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ισπανικό δικαστήριο: Καταχρηστικές οι χρεώσεις χειραποσκευών από την Ryanair

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ισπανικό Δικατήριο έκρινε καταχρηστική την πολιτική χρεώσεων της Ryanair στις χειραποσκευές, έπειτα από πρόστιμο που επέβαλλε η εταιρία σε επιβάτη ο οποίος μετέφερε τη χειραποσκευή του χωρίς ειδικό εισιτήριο.

Ο επιβάτης, ο οποίος ταξίδευε από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες, αναγκάστηκε να καταβάλει πρόστιμο 20 ευρώ (£ 17) για μεταφέρει χρειαποσκευή 10 κιλών.

Η Ryanair επιτρέπει μόνο μικρές τσάντες ως χειραποσκευές αν μπορούν να χωρέσουν κάτω από το μπροστινό κάθισμα και η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει την πολιτική της, η οποία προβλέπει χρεώσεις για τη μεταφορά περισσότερων από ενός αντικειμένων στο αεροσκάφος ενώ για τις μεγαλύτερες τσάντες υπάρχει χρέωση αποσκευών. 

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε ότι η γυναίκα θα πρέπει να λάβει επιστροφή χρημάτων με τόκο, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι οι αποσκευές θα μπορούσαν εύκολα να χωρέσουν στην καμπίνα. Αποφάνθηκε δε ότι η πολιτική είναι άνευ νοήματος και ζήτησε από την Ryanair "να την αφαιρέσει" από τους όρους και τις προϋποθέσεις της.

Ωστόσο, η αποζημίωση δεν περιελήφθη στην απόφαση, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι η υπόθεση δεν προκάλεσε μεγάλο άγχος στον δυσαρεστημένο επιβάτη.

Η Ryanair από την πλευρά της δηλώνει ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την πολιτική αποσκευών, ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό μεμονωμένη περίπτωση παρερμηνείας της εμπορικής ελευθερίας της εταιρίας να καθορίζει το μέγεθος των χειραποσκευών.

Ωστόσο, δε μπορεί να ασκηθεί έφεση στην απόφαση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα