Τουρισμός: Οι Τούρκοι διεισδύουν στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω βουλγαρικής αεροπορικής εταιρείας

29 Aug 2019, 13:14 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Οι Τούρκοι διεισδύουν στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω βουλγαρικής αεροπορικής εταιρείας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια νέα αεροπορική εταιρεία τσάρτερ με φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης άνοιξε τα φτερά της στις 24 Αυγούστου, με πρώτη πτήση από την Αττάλεια προς τη Νυρεμβέργη. Πρόκειται για την  βουλγαρική αεροπορική εταιρεία Holiday Europe, στην οποία συμμετέχει με 49% η τουρκική τσάρτερ αεροπορική εταιρεία Onur Air.

Η Holiday Europe ξεκινά με ένα αεροσκάφος τύπου Airbus 321 με στόχο να φτάσει τα 7 αεροσκάφη. Τα πληρώματα προέρχονται από την Onur Air. 

Η Holiday Europe σχεδιάζει πτήσεις τσάρτερ από 50 ευρωπαϊκές πόλεις, με κύριους προορισμούς την Τουρκία, Αίγυπτο, Ντουμπάι και Κανάρια Νησιά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τα σχέδιά της θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη από το 2020 έως το 2022, με επιδίωξη να καθιερωθεί μεατξύ των κορυφαίων αευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών τσάρτερ.

Ήδη στη γερμανική αγορά ο τουρ οπερέιτορ FTI γνωστοποίησε ότι θα δρομολογήσει πτήσεις στη Φουερτεβεντούρα το χειμώνα με την Holiday Europe.

Όπως αναφέρεται σε διεθνή δημοσιεύματα, μέσω της Holiday Europe, οι Τούρκοι θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ, Ως αερομεταφορέας εκτός της ΕΕ, η Onur Air έχει εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες στην αεροπορική αγορά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα