Απεργίες τον Αύγουστο προαναγγέλουν οι πιλότοι της British Airways

23 Jul 2019, 11:38 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Απεργίες τον Αύγουστο προαναγγέλουν οι πιλότοι της British Airways

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση των πιλότων της British Airways να προκηρύξουν απεργίες μέσα στον Αύγουστο, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για εργασιακά ζητήματα.

Το 93% της Ένωσης Πιλότων της British Airline (Balpa) ψήφισε υπέρ της απεργίας, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση του αερομεταφορέα για αύξηση μισθών κατά 11,5% μέσα σε μια τριετία.

Η Balpa διαμαρτύρεται οτι τα μέλη της αξίζουν καλύτερη προσφορά, καθώς ο αερομεταφορέας έχει υγιή έσοδα.

Εάν η εταιρία επιθυμεί την ακύρωση των κινητοποιήσεων θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι μια βελτιωμένη προσφορά, δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Brian Strutton, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια η εταιρία ευθύνεται που οι κινητοποιήσεις συμπίπτουν με την υψηλή σεζόν καθώς είχε αρνηθεί να βρει λύση από το Νοέμβριο όταν είχαν ξεκινήσει οι πρώτες διαπραγματεύσεις.

Η αεροπορική εταιρία αναμένεται να απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να ζητήσει τη λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η απεργία που προγραμματίζει η Balpa. Ωστόσο οι πιλότοι επισημαίνουν ότι τέτοιες προσπάθειες σημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται περαιτέρω.

Η κινητοποίηση αυτή εάν πραγματοποιηθεί, θα γίνει τη χειρότερη χρονική στιγμή ταλαιπωρόντας εκατ. ανθρώπους που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς, επομένως η αεροπορική εταιρία πρέπει να προγραμματίσει εκ των προτέρων και να διασφαλίσει οτι έχει το προσωπικό και τη χωρητικότητα να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, δήλωσε ο ειδικός δικαιωμάτων του καταναλωτή του βρετανικούς οργανισμού Which?, Adam French.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα