H Ryanair εξαγόρασε τη Malta Air

12 Jun 2019, 16:38 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

H Ryanair εξαγόρασε τη Malta Air

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε συμφωνία για την αγορά της startup εταιρίας της Μάλτας, Malta Air, προχώρησε η Ryanair, στο πλαίσιο της οποίας ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους θα διευρύνει το στόλο των 6 αεροσκαφών B737 που διαθέτει στη Μάλτα.

Σύμφωνα με Ryanair, η επένδυση θα της επιτρέψει να αναπτύξει την ήδη ευρεία παρουσία της στη Μάλτα, που ανέρχεται σε 3 εκατ. επιβάτες ετησίως, και να έχει πρόσβαση σε αγορές εκτός ΕΕ (όπως η Β. Αφρική) με πτήσεις από τη Μάλτα.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προγραμματίζεται για τα τέλη του Ιουνίου, μετά την οποία η Ryanair Holdings θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες...

-Θα μεταφέρει τα 6 αεροσκάφη της Μάλτας, αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων, στο μητρώο της Μάλτας

-Θα μεταφέρει 200 μέλη πληρώματος με βάση της Μάλτα σε τοπικά συμβόλαια καταβάλλοντας τη φορολογία της Μάλτας

-Θα αυξήσει το στόλο αεροσκαφών στη Μάλτα σε 10 μέσα στην ερχόμενη τριετία και θα δημιουργήσει πάνω από 350 θέσεις εργασίας

-Θα αλλάξει το branding των αεροσκαφών με βάση τη Μάλτα σύμφωνα με τα χρώματα της Malta Air για το καλοκαίρι του 2020

-Θα μεταφέρει αεροσκάφη της Ryanair από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία στο πιστοποιητικό Αερομεταφορέα της Μάλτας, κάτι που θα επιτρέψει στα πληρώματα να καταβάλλουν φόρους εισοδήματος τοπικά στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία και όχι στην Ιρλανδία όπου απαιτείται να καταβάλλονται οι φόροι εισοδήματος μέχρι στιγμής, όπως προβλέπει το πιστοποιητικό Αερομεταφορέα της Ryanair στην Ιρλανδία.

H Malta Air θα πετά σε πάνω από 60 προορισμούς στην Ευρώπη και τη Β. Αφρική, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα