Έναρξη πτήσεων της Αir Albania με ιδρυτικό εταίρo την Τurkish Airlines

31 May 2019, 08:08 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έναρξη πτήσεων της Αir Albania με ιδρυτικό εταίρo την Τurkish Airlines

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Eκδόθηκε το πιστοποιητικό λειτουργίας και η τεχνική άδεια  πραγματοποίησης πτήσεων στη νέα αεροπορική εταιρεία Air Albania.   

Η Air Albania συνεστήθη στις 16 Μαΐου 2018 ως Κοινοπραξία της Αλβανικής και Τουρκικής Κυβέρνησης, στην οποία η Turkish Airlines, ως ιδρυτικός εταίρος, κατέχει το 49,12% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 50,88% μοιράζεται μεταξύ της Albcontrol, εταιρείας που ανήκει στο αλβανικό δημόσιο, και της MDN Investment, ιδιωτικής εταιρείας στην Αλβανία. Έχει την έδρα της στο χωριό Ρήνας, 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, ενώ τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων "Μητέρα Τερέζα".

Ο στόλος της Air Albania αποτελείται από ένα αεροσκάφος Airbus A319-132, ενώ αναμένεται να προστεθεί ένα επιπλέον αεροσκάφος Airbus A320.  Οι πτήσεις της Air Albania αναμένεται να ξεκινήσουν προσεχώς, καλύπτοντας προς το παρόν το δρομολόγιο Τίρανα –Κωνσταντινούπολη, ενώ με την παραλαβή του νέου αεροσκάφους θα προστεθούν ευρωπαϊκά δρομολόγια, και συγκεκριμένα Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια και Λονδίνο.    

Σημειώνεται ότι η προϋφιστάμενη αλβανική αεροπορική εταιρεία  Albanian Airlines είχε καταστεί ανενεργή  ήδη από τις 11.11.2011 όταν η Αλβανική Κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της. Έκτοτε, δρομολόγια συνέχισε να εκτελεί μέχρι το 2013 η αλβανική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Belle Air, ενώ παράλληλα υπήρχαν δύο μικρές εταιρείες, οι Albatros και Ada,  με 1 αεροσκάφος η κάθε μία και με δρομολόγια αποκλειστικά προς την Ιταλία. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα