Η Boeing μειώνει την παραγωγή αεροσκαφών MAX

09 Apr 2019, 13:01 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Η Boeing μειώνει την παραγωγή αεροσκαφών MAX

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μειώνει την παραγωγή αεροσκαφών MAX η Boeing κατά 20%, περιορίζοντας την κατασκευή τους από 52 σε 42 μηναίως.

Σύμφωνα με την εταιρία αυτό θα βοηθήσει τις εργασίες διόρθωσης του λογισμικού, το οποίο, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, προκάλεσε τις δύο πτώσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737 MAX 8, τον Οκτώβριο του 2018 σε πτήση της ινδονησιακής εταιρίας Lion Air που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άτομα και το Μάρτιο του 2019 σε πτήση της Ethiopian Airlines με απώλειες 157 ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, οι δύο τραγωδίες παρουσιάζουν κοινά στοιχεία, και οι λόγοι της πτώσης συνδέονται με το σύστημα MCAS (Σύστημα χαρακτηριστικών διακυβέρνησης), το οποίο αυτόματα προσαρμόζει τη θέση του αεροσκάφους ώστε να αποφεύγεται η υπερβολική ανύψωση του μπροστινού μέρους.

Το νέο λογισμικό που βρίσκεται υπό επεξεργασία για την οικογένεια αεροσκαφών 737 MAX θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο και μέχρι στιγμής οι επιχειρήσεις αεροσκαφών ίδιου τύπου έχουν σταματήσει σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται οτι το γεγονός αυτό είχε επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία, και οδήγησε σε απώλειες ύψους 200 εκατ. ευρώ στον τουρ οπερέιτορ TUI, ο οποίος αναμένει την παράδοση 15 Boeing 737 MAX.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα