Πολυήμερες απεργίες από τα πληρώματα της Ryanair και Easyjet μέσα στον Ιούλιο

02 Jul 2022, 21:27 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Πολυήμερες απεργίες από τα πληρώματα της Ryanair και Easyjet μέσα στον Ιούλιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aπεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο ανακοίνωσαν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair και της Easyjet που έχουν ως βάση τους την Ισπανία, με αίτημα τις καλύτερες αμοιβές και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στη Ryanair τα συνδικάτα εργαζομένων USO και SICTPLA ανακοίνωσαν απεργίες 12 ημέρων σήμερα Σάββατο, που ολοκληρώθηκε η πρώτη σειρά των κυλιόμενων απεργιών από το πλήρωμα καμπίνας στην Ισπανία, με περίπου 1.900 εργαζόμενους. Η απεργία ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου, με το προσωπικό της EasyJet να συμμετέχει από χθες.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των συνδικάτων της Ryanair,  οι νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις τετραήμερες περιόδους, 12 έως 15 Ιουλίου, 18 έως 21 Ιουλίου και 25 έως 28 Ιουλίου στα 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Τα πληρώματα της Easyjet θα συμμετάσχουν επίσης στην απεργία στις 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 και 31 Ιουλίου στις τρεις ισπανικές βάσεις της στη Βαρκελώνη, Μάλαγα και Πάλμα.

Η απεργία στις δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας ξεκίνησε καθώς τα σχολεία έκλεισαν για το καλοκαίρι, δημιουργώντας πονοκέφαλο τόσο για τους παραθεριστές όσο και για τον τομέα των αερομεταφορών.

Μέχρι τις 1:00 μ.μ. (1100 GMT) σήμερα Σάββατο, 10 πτήσεις της Ryanair και πέντε της EasyJet είχαν ακυρωθεί και 175 πτήσεις καθυστέρησαν, εκ των οποίων 123 της Ryanair και 52 της EasyJet, ανέφεραν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους.

Ακυρώσεις και στο Παρίσι

Οι πτήσεις από τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια του Παρισιού διακόπηκαν χθες αφού οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο κήρυξαν δεύτερη 24ωρη απεργία.

Την Πέμπτη ακυρώθηκε το 10% των πτήσεων και κάτι ανάλογο αναμένεται σήμερα.

Στο Παρίσι το αίτημα των απεργιών είναι οι καλύτερες αμοιβές και συμμετέχει και το προσωπικό check-in και ασφαλείας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα