Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία

05 Dec 2019, 12:50 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες σε άλλα μέσα μεταφοράς ξεκίνησε, σήμερα, Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, η τριήμερη μαζική απεργία εργαζομένων στη Γαλλία.

Η απεργία πλήττει τις αερομεταφορές, τους σιδηροδρόμους, το μετρό του Παρισιού και τις θαλάσσιες μεταφορές στη χώρα. Ακόμη και ο Πύργου του Άιφελ έκλεισε καθώς το προσωπικό συμμετέχει στην απεργία.

Η EastJet ακύρωσε 230 πτήσεις περίπου και προειδοποίησε για καθυστερήσεις σε άλλες υπηρεσίες της.

Από την απεργία δεν επηρεάζονται μόνο οι πτήσεις από και προς τη Γαλλία αλλά και εκείνες που κατευθύνονται σε άλλους προορισμούς εφόσον περνούν από τον εθνικό εναέριο χώρο της Γαλλίας.

Οι Ryanair και British Airways ακύρωσαν επίσης πτήσεις χωρίς να αποκαλύπτουν τον αριθμό τους.

Η Air France ακύρωσε το 30% των πτήσεων εσωτερικού και το 15% των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων, όμως διεξάγει κανονικά τις μακρινές πτήσεις.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε οτι οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Paris CDG, Paris Orly, Lyon, Marsailles, Toulouse και Bordeaux θα πληγούν περισσότερο και προειδοποίησε για καθυστερήσεις και ακυρώσεις τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα, ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις (6.000 αστυνομικοί) φυλάσσουν το Παρίσι για το φόβο επεισοδίων από πορείες διαμαρτυρίας για το συνταξιοδοτικό, το οποίο αποτέλεσε το λόγο για την απεργία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα