Υπ. Τουρισμού: Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
06 Dec 2024, 06:57 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Την υλοποίηση ενός ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε το Υπουργείο Τουρισμού.
Ειδικότερα, το ταχύρρυθμο πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών, το οποίο θα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα υποδεχθεί έως 50 άτομα, από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 4 Απριλίου 2025.
Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Ιστορίας και Εθνολογίας και του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, με κατεύθυνση Αρχαιολογία, πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής. Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση δύο τουλάχιστον ξένων γλωσσών.
Το συνολικό κόστος υλοποίησης του ταχύρρυθμου προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 58.500 ευρώ. Οι εισακτέοι επιβαρύνονται με δίδακτρα, τα οποία αντιστοιχούν στον ισόποσο επιμερισμό του κόστους υλοποίησης ανάλογα με τον τελικό αριθμό εισακτέων. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα που απαιτούνται για τη μετάβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία εκτός Αθηνών. Επιπλέον, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα σίτισης στο εστιατόριο της Φιλοσοφικής Σχολής με την καταβολή συμβολικής συμμετοχής ύψους 3 ευρώ ανά γεύμα.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, συνοδεία των απαιτούμενων δικαιολογητικών, όπως τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, αποδεικτικά ειδικών περιπτώσεων κ.ά., είτε αυτοπροσώπως, είτε με συστημένη επιστολή στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ, έως τις 13 Δεκεμβρίου 2024.
διαβάστε ακόμα
- Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Τουρισμού | Από 1η Οκτωβρίου οι προδιαγραφές για τα Airbnb 17/01 | 06:00
- Νομοσχέδιο: 10 παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για βραχυχρόνια μίσθωση και ξενοδοχεία 16/01 | 13:47
- Προς ψήφιση αύριο Πέμπτη το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού 15/01 | 15:43
- Τουριστική συνεργασία Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας 14/01 | 10:26
- Άνοιξαν οι αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση ορεινών τουριστικών καταλυμάτων 10/01 | 14:57
- Η Όλγα Κεφαλογιάννη για το τουριστικό νομοσχέδιο: Ένα ακόμη βήμα για τη βιώσιμη και ποιοτική ανάπτυξη 10/01 | 18:33
- 9,9 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου 09/01 | 18:15
- Τι αλλάζει στη νομοθεσία για τα glamping (πολυτελή κάμπινγκ) 09/01 | 12:37
- Έρχεται η περιβαλλοντική κατάταξη ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων 08/01 | 23:04
- Ποιες είναι οι προδιαγραφές των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης 08/01 | 23:14
δημοφιλέστερα
- 1 Καταδυτικός τουρισμός | Τεχνητό Υποβρύχιο Αξιοθέατο με γλυπτά έργα τέχνης στον Αλμυρό 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πειραιά, Ρόδο, Πάρο, Σάμο, Ικαρία και Λήμνο 20.01.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Τουρισμός | Τι θα γίνεται από τον Απρίλιο με τα ταξίδια στην Αγγλία 20.01.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 4 Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ναυπακτίας και Καρπενησίου 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Τουρισμός | H καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώνεται, οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξάνονται - Η "αξία του τώρα" 20.01.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 6 Η EasyJet επιστρέφει στο Ισραήλ την 1η Ιουνίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 Ομάδα Εργασίας για ζητήματα καταστροφών στις τουριστικές περιοχές 20.01.2025 | ΦΟΡΕΙΣ
- 8 Τι αλλάζει στην επένδυση για νέα πίστα αυτοκινητιδίων Go Cart στην Κρήτη 20.01.2025 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 9 Scoot: Απευθείας καλοκαιρινή σύνδεση Σιγκαπούρη – Αθήνα από τις 30 Μαρτίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Βραχυχρόνια μίσθωση: "Διάσωση" της... τελευταίας στιγμής για χιλιάδες ακίνητα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη 18.01.2025 | AIRBNB