Μνημόνιο Συναντίληψης στον τουρισμό υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Λίβανος

15 May 2023, 15:38 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Μνημόνιο Συναντίληψης στον τουρισμό υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Λίβανος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Λιβάνου υπεγράφη την Παρασκευή 12/5/23 στην Αθήνα σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης. 

Από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας το μνημόνιο υπέγραψε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και από πλευράς του Λιβάνου ο Υπουργός Τουρισμού κ. Walid Raphael Nassar.

Στα πλαίσια του Μνημονίου, τα τρία μέρη αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και θέτοντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών ροών από και προς τις τρείς χώρες, συμφώνησαν μεταξύ άλλων, όπως:

·         ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία καθώς επίσης και τη συμμετοχή τους σε τουριστικές εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια και προωθητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στα τρία κράτη, όπως επίσης και τη συνεργασία σε διεθνείς Οργανισμούς. 

·         συνεργαστούν στενά και ανταλλάξουν τεχνογνωσία στον τομέα της έρευνας, για την ανάπτυξη θεματικών εκδρομών, στον τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων με έμφαση στον πολιτιστικό, θρησκευτικό και τουρισμό υγείας και ευεξίας με απώτερο σκοπό την πιθανή δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων.

·         ανταλλάξουν τεχνογνωσία για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στην τουριστική βιομηχανία καθώς και πληροφορίες για νομοθετικές ρυθμίσεις για διαφύλαξη των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

·         στηρίξουν την κατάρτιση και επιμόρφωση των εργαζομένων στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας ανταλλάζοντας  πληροφορίες για την εφαρμογή νέων πρακτικών.

Τον Υφυπουργό Τουρισμού Κύπρου κ. Κώστα Κουμή συνόδευσαν ο κ. Ιωάννης Αδάμου Αναπληρωτής Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα,  ο Λειτουργός Τύπου του Υφυπουργείου Τουρισμού  κ. Παντελής Ιωαννίδης και η Λειτουργός Μάρκετινγκ και Πωλήσεων του Υφυπουργείου στην Αθήνα, κα Ιωάννα Χατζηκωστή.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα