Kοινή εκδήλωση Ελλάδας – Ισραήλ για την προώθηση του τουρισμού στον Καναδά

03 Mar 2023, 07:40 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Kοινή εκδήλωση Ελλάδας – Ισραήλ για την προώθηση του τουρισμού στον Καναδά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Kοινή εκδήλωση Ελλάδας – Ισραήλ για την προώθηση του τουρισμού πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε τουριστικούς πράκτορες και κλαδικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως ψηφιακά, bloggers, κλπ. Οι Καναδοί τουρίστες έχουν την τάση να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την διετία του κορωνοϊού.

Πέραν αυτού, θεωρούνται καλοί πελάτες με ποικίλα ενδιαφέροντα (πολιτισμός, γαστρονομία, φυσιολατρεία) και, επίσης, υψηλή κατά κεφαλή δαπάνη. Ελλάδα και Ισραήλ έχουν πολύ σημαντικές ομογενειακές κοινότητες στο Τορόντο και σε άλλες καναδικές πόλεις, τα μέλη των οποίων επισκέπτονται σταθερά την πατρίδα τους.

Από ελληνικής πλευράς, το Γραφείο ΕΟΤ Β.Αμερικής, στην γεωγραφική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο Καναδάς, συμμετείχε ο κ. Γιάννης Πλεξουσάκης και ο κ. Σοφοκλής Σάββας. Εισαγωγική παρουσία μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος έκανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, η οποία παρέθεσε εκτενώς τα προτερήματα του ελληνικού τουρισμού και τις πρωτοβουλίες ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Την κεντρική παρουσίαση έκανε ο κ. Σοφοκλής Σάββας, όπου ανέλυσε, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες που παρουσιάζει η χώρα μας, τη νέα διαφημιστική καμπάνια, τις επενδυτικές δυνατότητες και τη δημιουργία νέων βελτιωμένων υποδομών. Πριν από την εκδήλωση οι εκπρόσωποι των ελληνικών τουριστικών γραφείων είχαν προκανονισμένες ατομικές συναντήσεις με Καναδούς τουριστικούς πράκτορες σε ανεξάρτητο χώρο που είχε προβλεφθεί για αυτό τον σκοπό.

Από ισραηλινής πλευράς, παρουσίαση για τις δυνατότητες του ισραηλινού τουρισμού έκανε ο κ. Gal Hana, διευθυντής του Γραφείου Τορόντο του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ. Μουσικό συγκρότημα ερμήνευσε ζωντανά ελληνική και ισραηλινή μουσική. Στους παρισταμένους προσφέρθηκαν χαρακτηριστικά εδέσματα και γλυκίσματα καθώς και κρασιά από τις δύο χώρες.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τορόντο. 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα