Ηλιακά πάνελ για ιδιοκατανάλωση από ΜμΕ - Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 700 εκατ. ευρώ

10 Sep 2022, 22:23 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Ηλιακά πάνελ για ιδιοκατανάλωση από ΜμΕ - Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 700 εκατ. ευρώ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έρχεται ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να βάλουν ηλιακά πάνελ και να παράγουν ρεύμα για ιδιοκατανάλωση, έως 10 κιλοβάτ, Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα, σε δύο με τρεις μήνες το πολύ.

Αυτό ανέφερε ο  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και του Ιδρύματος Konrad Adenauer, με θέμα «Ενεργειακά προβλήματα και στήριξη των Ελληνικών Επιχειρήσεων».

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, που ήταν παρόντες, ο κ.Γεωργιάδης είπε:

".. Έχει μεγάλη σημασία να αξιοποιήσετε το πρόγραμμα διότι με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα αποκτήσει από μεγάλο ανταγωνιστικό μειονέκτημα, που είναι η ενέργεια, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Και το ότι ξοδεύει λεφτά το κράτος για να μην πληρώνουμε όλοι εμείς υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος δε σημαίνει ότι τελικά δε θα πληρώνουμε εμείς. Του κράτους τα λεφτά, δικά μας λεφτά είναι, απλά αντί να πάνε κάπου αλλού, που θα μπορούσαν να είναι ενδεχομένως πιο παραγωγικά, αναγκαζόμαστε να τα κατευθύνουμε στην επιδότηση ενέργειας.

Άρα, λοιπόν, έχει εθνική σημασία μεγάλη όλοι εσείς όταν βγάλουμε το πρόγραμμα από την άλλη εβδομάδα να το διαφημίσετε στα μέλη σας και να κάνετε χρήση των πολλών χρημάτων, 700 εκατομμύρια θα δώσουμε γι’ αυτή τη δουλειά, για να μπορέσετε να κάνετε αυτό που πρέπει, για να συμβάλλετε με αυτόν τον τρόπο στην αλλαγή του ενεργειακού μείγματος της χώρας και στην πιο ανταγωνιστική λειτουργία των δικών σας επιχειρήσεων"

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα