Συνέργειες υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού σε διεθνείς εκδηλώσεις

21 Jun 2022, 14:29 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Συνέργειες υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού σε διεθνείς εκδηλώσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Αρμόδιο για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν οι στόχοι του Υπουργείου Πολιτισμού σε θέματα σύγχρονου πολιτισμού και ειδικότερα οι δράσεις και τα προγράμματα που προωθούν και τον τουρισμό και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές και δυνατότητες συνεργασίας των δυο Υπουργείων.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πολιτική εξωστρέφειας του Υπουργείου Πολιτισμού και οι συνέργειες με το Υπουργείο Τουρισμού σε διεθνείς εκδηλώσεις, η ανάπτυξη υποδομών φιλικών προς τους επισκέπτες άνω των 65 ετών για την περαιτέρω ανάπτυξη του ‘ασημένιου τουρισμού’, η καθιέρωση τοπικών προϊόντων ως brands ανά περιοχή που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχείο αναβάθμισης της τοπικής οικονομίας, του σύγχρονου πολιτιστικού προϊόντος και της τουριστικής προβολής της χώρας εν γένει. Συμφωνήθηκε η από κοινού και συντονισμένη λήψη δράσεων προς την κατεύθυνση υλοποίησης των ανωτέρω.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα