Ελληνο-Αυστραλιανοί Διάλογοι: Ο Βασίλης Κικίλιας μιλάει για τη σχέση τουρισμού και εμπορίου

23 May 2022, 08:37 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Ελληνο-Αυστραλιανοί Διάλογοι: Ο Βασίλης Κικίλιας μιλάει για τη σχέση τουρισμού και εμπορίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για τη σχέση μεταξύ εμπορίου και τουρισμού έχει προσκληθεί να μιλήσει στις 25 Μαΐου και ώρα Ελλάδος 11.00’  ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο των Ελληνο-Αυστραλιανών Διαλόγων, μετά από πρόσκληση της κας Κάτιας Γκίκιζα, Επιτρόπου Εμπορίου της Ελλάδας στην Αυστραλία, Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ και του κ. Paul Nicolaou, Executive Director, Business Sydney.

Στο κείμενο της πρόσκλησης, αναφέρεται ότι ο τουρισμός είναι μια από τις κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες της χώρας και ως εκ τούτου αποτελεί βασικό παράγοντα δημιουργίας εσόδων, όχι μόνο για να υποστηρίξει τις ελληνικές οικογένειες, αλλά και για να παίξει βασικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού έχει προσκληθεί να μιλήσει για τη σχέση μεταξύ εμπορίου και τουρισμού και πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα, καθώς συνεισφέρει 1 στα 4 ευρώ άμεσα ή έμμεσα στην ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο κ. Κικίλιας θα περιγράψει τις στρατηγικές  που υποστηρίζουν παραδοσιακούς και δυναμικούς κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας και τις προσπάθειες που γίνονται ταυτόχρονα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό, στην ενίσχυση των υποδομών και τη διατήρηση της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος που σχετίζεται με τη φέρουσα ικανότητα της χώρας.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο υπουργός θα συζητήσει για τη σημασία των κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων ανάκαμψης για τα κρίσιμης σημασίας έργα υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών διαχείρισης προορισμών, την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, του αγροτουρισμού, του τουρισμού υγείας και ευεξίας, τη γαστρονομία, τις αναβαθμίσεις λιμανιών και μαρινών και έργα που θα εξασφαλίσουν την προσβασιμότητα των επισκεπτών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα