Νέα μέτρα: Και στην Αττική, Αργοσαρωνικό και Κύθηρα κλειστά τα κέντρα διασκέδασης τα μεσάνυχτα

14 Aug 2020, 15:35 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Νέα μέτρα: Και στην Αττική, Αργοσαρωνικό και Κύθηρα κλειστά τα κέντρα διασκέδασης τα μεσάνυχτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Και η Περιφέρεια Αττικής, με τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, προστίθενται στις περιοχές της χώρας, όπου τα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί από την Δευτέρα και μέχρι τις 24 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης στην Πάρο και Αντίπαρο από αύριο Σάββατο το πρωί στις 6 έως 24 Αυγούστου αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης:

  • Τίθεται όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές έως τις 24 Αυγούστου (εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά),
  • Παράταση έως τις 24 Αυγούστου για τα μέτρα στον Πόρο με την αλλαγή όμως της ώρας που θα κλείνουν τα καταστήματα στις 12 το βράδυ (από 11 που ισχύει τώρα).
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  • Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα, σε όσους επιστρέφουν από ταξίδι σε επιβαρυμένη περιοχή

Επίσης, όσοι εργάζονται στο Δημόσιο και ιδωτικό τομέα και ανήκουν στις ομάδες  αυξημένο κινδύνου, έως τις 31 Αυγούστου, θα εργάζονται με τηλεργασία.

Ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα στοιχεία των τελευταίων ημέρων δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεότερες ηλικίες, γι αυτό απηύθυνε έκκληση στους νέους για ατομική ευθύνη και να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γονείς τους, τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους, όπως είπε.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα